Kuskus s kuracím mäsom
Moje dieťa v poslednej dobe odmieta mrkvu a mäso, zato špenát žuje surový :) no tento obed zjedlo len sa tak zaprášilo. Mrkvu som totiž nastrúhala na "neviditeľno" a bolo to výborné, tak vám tu dávam recept ako použiť mäsko, ktoré zvýšilo z vývaru alebo z iného jedla. Celý obed hotový do 20 minút :)
1 šálka celozrnného kuskusu
150 g uvareného kuracieho mäsa
3 mrkvy
2 hrste baby špenátu
1 PL olivového oleja
1 cibuľa
1/2 ČL bylinkovej soli
vývar alebo voda
citrónová šťava
Na oleji orestujte nakrájanú cibuľku, pridajte natrhané kuracie mäso a sprudka opečte. Keď máte mäso surové, orestujte ho, aby sa zatiahlo. K mäsu pridajte nadrobno nastrúhanú mrkvu, podlejte trochou vývaru a nechajte prejsť varom. Ja som namiesto vývaru použila výpek z kuriatka, keď sa pieklo (moje kura bolo podlievané vodou, nie olejom). K mäsu pridajte kuskus, soľ a zalejte vodou, aby bol kuskus ponorený, voda má byť zarovno s kuskusom, nemá tam plávať. Prikryte a nechajte chvíľku variť, potom vypnite, primiešajte nakrájaný špenát a zakryté nechajte chvíľu postáť. Pokvapkajte citrónovou šťavou, môžete pridať aj obľúbené bylinky a môžete podávať.