top of page

Existujú čokoládové muffiny?

Kúpila som si novú formu na muffiny a keď ju zbadala Aminka, tak ju ovládla neodolateľná túžba piecť. Čo na tom, že mi za zadkom plače dieťa č.2, treba robiť večeru, vyložiť umývačku atakďalej. Muffiny musia byť. Tak sa ma pýta, že aké upečieme, ja hovorím, že aké chce a ona, veľká milovníčka čokolády, pokračuje: Myslíš, že existujú aj čokoládové muffiny??? To ma prinútilo sa zamyslieť nad tým, kedy som piekla naposledy a to bolo teda fakt dávno, možno som to už aj zabudla, ups :D Ale nieee, nezabudla som, fakt, sú také dobré, že aj ona (v posledných mesiacoch odporca jedla) zjedla tri. Páni moji, píšem recept, prešlo to cez najprísnejšieho kritika domácnosti!

Recept je ultraľahký, lebo je hrnčekový.

  • 3 vajcia

  • 4 PL datľovej pasty alebo datľového sirupu

  • 1/2 hrnčeka mandľového alebo živočíšneho mlieka

  • 1/2 hrnčeka kokosového oleja

  • 1,5 hrnčeka špaldovej celozrnnej múky

  • 1 PL nastrúhanej pomarančovej kôry

  • 1,5 ČL škorice

  • 2 ČL prášku do pečiva

  • 80 g čokolády nasekanej na kúsky

Vajcia vyšľahajte so sirupom do peny. Roztopte kokosový olej a spolu s mliekom ho pridajte k vajíčkam. Na pomalých otáčkach zapracujte múku s práškom do pečiva, škoricou a pomarančovou kôrou. Jemne vmiešajte nasekanú čokoládu. Ja som použila pomarančovú horkú, no dajte takú, akú máte radi, len pozor na množstvo, aby muffiny neboli presladené. Nadávkujte do formičiek až po vrch, z tohto množstva vznikne presne 12 muffinov. Pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 20 minút.

Tie krásne riadiky som kúpila môjmu automaniakovi v Tescome, odkedy ich má, nemôže piť z iného pohárika, iba z toho, kde sú jeho milované brty :) počula som, že nie sú vhodné do umývačky, aby sa nezošúchala farba, no nám to nevadí, sú krásne a on ich zbožňuje :)

A nakoniec tu je mamkin cecok, už bude mať dva roky a práve sa mu otvára chlapský svet, miluje autíčka, bagre a smetiarov, chodí na veľký záchod a ja som veľmi zaneprázdnená, no veľmi vďačná, že mám moje dve nádherné deti :)

K mojej blogerskej záľube som sa dopracovala náhodou, najprv som schudla, uverejňovala recepty na mamičkovskej stránke, potom som si založila vlastný blog, vydala knihu, radila mnohým ženám ako schudnúť. No som človek, ktorý potrebuje nové výzvy a práca ho musí baviť, preto som sa rozhodla, že teraz, keď sú moje detičky už väčšie, skúsim sa s vami stretnúť aj osobne na kurzoch zdravého varenia. Viac o mojom nápade sa môžete dočítať s sekcii Kurz. Budú prebiehať v Košiciach, no keď máte záujem aj o iné mesto, stačí mi napísať a skúsime to zariadiť :-) Verím, že vám mám čo ponúknuť, nakoniec moje úspechy a vaše obľúbené recepty sú toho dôkazom, tak neváhajte a prihláste sa :)


DOVOLENKA NA LIPTOVE?

chata.png

Na tejto rozprávkovej chate Vám bude chutiť najlepšie :)

KATEGÓRIE

bottom of page