Hrnčeková orechová bábovka (bez laktózy)

Ako som sľúbila, receptík je tu :) orechové koláče bývajú niekedy suché, ale toto určite nie je ten prípad, navyše s polevou z mandľového masla a kakaa chutí dokonale :) Svoj hlas mi môžete dať už len chvíľočku, dnes sa dozvieme, kto postúpil :) Hlasujte za mňa, moje recepty, môj blog, moje hobby TU :D http://www.awards.sk/#Zivotny-styl

Bábovka:

  • 3 vajcia

  • 1/3 šálky trstinového cukru

  • 1 šálka mletých vlašských orechov

  • 1/2 šálky kokosového oleja

  • 1 ½ šálky špaldovej hladkej múky

  • 1 šálka ryžového mlieka (môžete použiť klasické)

  • 1 balíček prášku do pečiva s vínnym kameňom

  • kokosový olej a špaldová krupica na vysypanie formy

Poleva:

  • 1 ČL kokosového oleja

  • 2 ČL mandľového masla

  • 1/2 ČL holandského kakaa

  • 2 ČL javorového sirupu

Najprv si oddeľte bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a keď bude pripravený, jemne doňho zapracujte pomleté orechy. Žĺtky vyšľahajte s cukrom do peny, pridajte roztopený olej, teplé mlieko a múku s práškom do pečiva. Jemne do cesta zapracujte orechový sneh. Formu na bábovku potrite olejom a vysypte krupicou alebo hrubou múkou. Pečte pri teplote 170 °C asi 50 minút. Špajľa musí po vytiahnutí z bábovky ostať suchá, vtedy je upečená. V malom varníčku zohrejte všetky ingrediencie na polevu a ochutnajte, keby sa vám zdala málo sladká, tak si oslaďte viac, ale podľa mňa bola akurát. Polevu pripravte až vtedy, keď bude bábovka vychladená a rovnomerne ju vylejte po stranách. Nechajte chvíľu stuhnúť a môžete podávať. Môj recept je bezlaktózový, no môžete olej nahradiť maslom a ryžové mlieko klasickým mliekom, keď vám nespôsobuje ťažkosti ako mne. Už len uvariť dobrý čaj, prajem dobrú chuť k tejto úžasnej, vláčnej orechovej bábovke :-)

Recepty mojej zdravej kuchyne môžete mať doma aj vy, knihu si môžete objednať tu a viac nehľadať inšpiráciu na internete, ale mať ju na jednom mieste :)


MOJA KNIHA

KATEGÓRIE