top of page

Cuketové placky s mozzarelou a bylinkami

Tu je môj ďalší tip na bezmäsitý obed, včera sme si fakt pochutnali :-) všade cuketa, aj u mňa v kuchyni musí byť :-) v mojej knihe nájdete veľa receptov, cuketový perník bez múky, placky bez lepku, zemiakovo-cuketové placky, cuketovo-batatový prekladaný koláč, cuketový koláč s čili a olivami, cuketové špagety, zapekanky, pikantná cuketová nátierka..., no toto tu ešte nebolo! :-) Potrebujete iba zopár surovín a vyčarujete taký obed, že mňam :-)

Budete potrebovať:

  • 450 g nastrúhanej cukety (2 menšie cukety)

  • 100 g nastrúhanej mozzarely

  • 2 vajcia

  • 100 g ovsenej múky

  • 1 ČL soli

  • štipka mletého čierneho korenia

  • 2 PL rozdrvených ľanových semienok (alebo chia semienok)

  • bylinky (petržlenová vňať, ligurček, tymián, rozmarín...)

  • jarná cibuľka, šalát a lučina

Cuketu ošúpte, keď má veľké jadierka, tak ich vydlabte, keď malé, tak ich nemusíte vyberať. Nastrúhajte ju nahrubo alebo pomixujte nahrubo. Posoľte a nechajte chvíľku odstáť, vyžmýkajte ju a pridajte zvyšné suroviny - vajíčka, soľ, korenie, mozzarelu, ovsenú múku (môžete aj pomixovať ovsené vločky) a podrvené ľanové semienka (môžete vynechať) a nadrobno nakrájané bylinky. Ja som použila iba ligurček, pridávam ho skoro všade, je to úžasné, aromatické korenie. Nechajte chvíľku postáť, aby múka vsiakla šťavu z cukety a opekajte. Panvicu rozohrejte, následne znížte plameň. Placky je potrebné opekať na miernejšom plameni, aby sa dobre prepiekli. Ja vždy opekám na suchej panvici, no môžete opekať napr. na ghee masle. Lyžicou naberte cesto a na panvici z neho vytvorte placku, ide to veľmi ľahko, cesto je husté a dobre sa s ním pracuje. Vytvárajte menšie a tenšie placky a nechajte si na panvici dostatok miesta na ich otáčanie. Opečte z oboch strán, mali by byť zlatisté. Podávajte so šalátom, lyžičkou lučiny (s ňou to chutí fakt super), ozdobte jarnou cibuľkou :-)

Zjedzte ešte teplé alebo aj studené a nechajte aj deťom, určite im zachutí ;)

Páčia sa vám moje recepty? V mojej knihe nájdete 300 receptov, z ktorých si určite vyberiete svoje obľúbené :-) Kúpiť si ju môžete tu.


DOVOLENKA NA LIPTOVE?

chata.png

Na tejto rozprávkovej chate Vám bude chutiť najlepšie :)

KATEGÓRIE

bottom of page