top of page

Francúzske zemiaky trochu inak

Dostala som chuť na francúzske zemiaky, opäť som použila to, čo mi dala chladnička a vznikol tento veľmi jednoduchý, bezmäsitý obed. Dalo by sa povedať, že je diétnejšou verziou klasických francúzskych zemiakov, no chutil úplne rovnako! Polovicu zemiakov som vymenila za cuketu, pridala som brokolicu, na zapečenie som použila biely jogurt, žiadny olej a je to :-) K jedlu som podávala uhorkový šalát s kôprom, okej okej, kôpor veľa ľudí nemusí, ale my máme radi :-)

P.S. Moja kniha je aj po niekoľkých týždňoch stále v TOP 100, teším sa, že sa vám páči a že moja práca nebola zbytočná :-)

Budete potrebovať:

  • 5 stredne veľkých zemiakov

  • 1 cuketa

  • 1 brokolica

  • 250 g bieleho jogurtu

  • 3 vajcia

  • soľ a mleté čierne korenie

  • strúhaná mozzarela

Zemiaky ošúpte, umyte a nakrájajte na tenké kolieska. Cuketu ošúpte a nakrájajte na hrubšie kolieska. Vložte do hlbšej zapekacej misy spolu s ružičkami brokolice, soľou a mletým čiernym korením. Premiešajte a pečte 30 minút pri teplote 180 °C. Zatiaľ si v miske zmiešajte vajíčka s bielym jogurtom a štipkou soli. Dobre premiešajte a rovnomerne rozotrite na predpečené zemiaky. Pečte ešte 10 minút a môžete servírovať.

Porcie: 4 Čas prípravy: 1 hodina

Keby ste si chceli pripraviť aj uhorkový šalát, stačí nastrúhať uhorku, pridať šťavu z citróna, sušený alebo čerstvý kôpor, lyžičku medu, štipku soli a podľa chuti vínny ocot.

Sú pre vás moje recepty inšpiráciou? Chcete ich mať stále po ruke? V mojej knihe nájdete až 300 receptov, z ktorých si určite vyberiete svoje obľúbené :)

Môžete si ju kúpiť v každom dobrom kníhkupectve.


DOVOLENKA NA LIPTOVE?

chata.png

Na tejto rozprávkovej chate Vám bude chutiť najlepšie :)

KATEGÓRIE

bottom of page