Osviežujúca jahodovo-rebarborová torta
Sú tu jahody a mne sa podarila úžasná tortička :-) Z rebarbory a jahôd som si pripravila polevu, ktorá nepotrebuje ani štipku cukru, prečítajte si ako :-) Pripravila som jej viac a ochutila som malej jogurt, nadávkovala som do formičiek a bude zmrzlina... Keďže sladké milujem, takéto bezvýčitkové torty a koláče robím stále (aj napriek tomu som schudla a chudnem, lebo vždy ide o množstvo). Žiadne margaríny ani tony cukru, či tony múky, tak ako všetky moje recepty :-)

Korpus:
4 vajcia
3 PL kokosového cukru
150 g jogurtu gréckeho typu
30 g kakaa
50 g celozrnnej hladkej múky
1/2 balenia prášku do pečiva s vínnym kameňom
Krém:
100 g jogurtu gréckeho typu
150 g ricotty
1 PL medu
Jahodovo-rebarborová poleva:
3 stonky rebarbory
100 g jahôd
jahody a granátové jablko na ozdobu

Vajcia rozdeľte na žĺtky a bielky. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a odložte bokom. Žĺtky vyšľahajte s cukrom do peny. Pridajte jogurt, kakao, múku a prášok do pečiva. Dobre premiešajte, jemne zapracujte sneh a vylejte do okrúhlej formy, vystlanej papierom na pečenie. Pečte asi 30 minút pri teplote 180 °C. Zatiaľ si vymiešajte krém z jogurtu, ricotty a medu. Použite hustý jogurt, aby sa vám krém neroztiekol. Keď nemáte radi ricottu, nahraďte ju jogurtom, jemným tvarohom alebo mascarpone. Pripravte si aj polevu. Rebarboru ošúpte a nakrájajte na malé kocky. Vložte ju do menšieho hrnca, podlejte malým množstvom vody (len aby neprihorela) a nechajte rozvariť, trvá to iba pár minút. Nechajte ju vychladnúť, vyceďte a zmixujte s jahodami. Na vychladený korpus rozotrite jahodovo-rebaroborovú polevu, na ňu jemne rozotrite jogurtový krém a navrch znova trochu polevy. Dajte do chladničky na celú noc stuhnúť a ozdobte. Torta je osviežujúca, ideálna na letné, teplé dni :-)
Sú pre vás moje recepty inšpiráciou? Chcete ich mať stále po ruke? V mojej knihe nájdete až 300 receptov, z ktorých si určite vyberiete svoje obľúbené :)
Môžete si ju kúpiť v každom dobrom kníhkupectve.