Šampiňóny plnené bryndzou a jarnou cibuľkou
Teraz sme mali také ťažšie obdobie, mojej žabke vyberali mandľu, jaaaj, deti by v nemocnici nemali vôbec byť :/ No ale je to za nami a fičíme ďalej :-) V mojej knihe nájdete pár receptov na plnené šampiňóny, je to môj obľúbený spôsob ich použitia, nízkokalorický, bez mäsa, nenáročný na suroviny i prípravu. Keďže je máj, potešia aj tieto plnené bryndzou, hoci najlepšie chutí čerstvá :-) užívajte si krásne počasie, ja si idem užívať natieranie domčeka do záhrady pre dcérku ako satisfakciu za mandľu :D
![](https://static.wixstatic.com/media/6bc5a2_e84811b2e0c045b8a44ec0c65c7597a8~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_652,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/6bc5a2_e84811b2e0c045b8a44ec0c65c7597a8~mv2.jpg)
10 portobello šapiňónov
125 g bryndze
125 g creame cheese
1 jarná cibuľka
1 PL olivového oleja
štipka soli a mletého čierneho korenia
Šampiňóny očtistite, umyte, odrežte nožičky a lyžičkou opatrne vydlabte vnútro. Uložte ich na papier na pečenie. Vydlabané vnútro aj nožičky nakrájajte na menšie kúsky. Na oleji orestujte nakrájanú jarnú cibuľku, nakrájané šampiňóny, pridajte štipku soli a mletého čierneho korenia. Trvá to iba pár minút. K zmesi primiešajte bryndzu a krémový syr. Rovnomerne naplňte šampiňóny a dajte piecť do rúry pri teplote 180 °C asi 30 minút. Podávajte s ľubovoľnou prílohou.
Páčia sa vám moje recepty? V mojej knihe nájdete 300 receptov, z ktorých si určite vyberiete svoje obľúbené :-) Kúpiť si ju môžete tu.