Maková bábovka s gréckym jogurtom

Dnes nám milá pani z úrade príde kolaudovať dom, tak sme upiekli bábovku, lebo dobrá bábovka nikdy neurazí, navyše je s ňou veľmi málo práce :-) Mala som chuť na makovú, použila som ovsenú múku a grécky jogurt, je vláčna, výýýýborná :-)

Recept:

  • 4 vajcia

  • 50 g trstinového cukru

  • 130 g ovsenej múky

  • 100 g maku

  • 400 g gréckeho jogurtu

  • kôra z chemicky neošetreného citróna

  • 1/2 balenia prášku do pečiva s vínnym kameňom

  • maslo na vymastenie bábovkovej formy

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Zatiaľ si v miske zmiešame ovsenú múku, mletý mak, citrónovú kôru a prášok do pečiva. K vyšľahaným vajíčkam pridáme jogurt na nižších otáčkach. Po zamiešaní pridáme suché ingrediencie. Lyžicou ich pomaly zamiešame do cesta. Bábovkovú formu vymastíme maslom a vzniknuté cesto do nej prelejeme.

Pečieme pri teplote 180 °C asi 45 minút. Skontrolujeme špáradlom, ktoré musí ostať po vytiahnutí čisté. Uvaríme dobrú kávu alebo čaj a podávame :-)


MOJA KNIHA

KATEGÓRIE