Maková bábovka s gréckym jogurtom
Dnes nám milá pani z úrade príde kolaudovať dom, tak sme upiekli bábovku, lebo dobrá bábovka nikdy neurazí, navyše je s ňou veľmi málo práce :-) Mala som chuť na makovú, použila som ovsenú múku a grécky jogurt, je vláčna, výýýýborná :-)
Recept:
4 vajcia
50 g trstinového cukru
130 g ovsenej múky
100 g maku
400 g gréckeho jogurtu
kôra z chemicky neošetreného citróna
1/2 balenia prášku do pečiva s vínnym kameňom
maslo na vymastenie bábovkovej formy
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Zatiaľ si v miske zmiešame ovsenú múku, mletý mak, citrónovú kôru a prášok do pečiva. K vyšľahaným vajíčkam pridáme jogurt na nižších otáčkach. Po zamiešaní pridáme suché ingrediencie. Lyžicou ich pomaly zamiešame do cesta. Bábovkovú formu vymastíme maslom a vzniknuté cesto do nej prelejeme.
Pečieme pri teplote 180 °C asi 45 minút. Skontrolujeme špáradlom, ktoré musí ostať po vytiahnutí čisté. Uvaríme dobrú kávu alebo čaj a podávame :-)