Chrumkavá zeleninová panvička
Máte v chladničke nejaké zvyšky zeleniny a neviete čo s nimi? Šupnúť na panvicu, orestovať, ochutiť a do 10 minút môžete večerať ;) Tento môj recept vznikol presne takto, vy si vyberte takú zeleninu, akú máte radi a vytvorte tak rýchlu, nízkosacharidovú, no veľmi chutnú večeru. Na obed si k zelenine môžete pripraviť ryžu alebo ryžové cestoviny.
Budete potrebovať:
4 mrkvy
zväzok reďkoviek
100 g čerstvých fazuľových luskov
1/2 póru
1 PL sezamového oleja (môžete použiť aj olivový)
1 ČL sójovej omáčky (napr. Tamari)
štipka soli
pár čili papričiek
2 hrste šampiňónov
sezamové semienka na ozdobu
Mrkvu očistite, rozrežte na dve polovice a narežte našikmo, na hrubšie kúsky. Zvyšnú zeleninu tiež očistite, umyte a nakrájajte. Na sezamovom oleji orestujte pór, pridajte mrkvu a po chvíli zvyšok zeleniny. Stále prudko restujte, stačí pár minút, aby zelenina zmäkla. Pokvapkajte sójovou omáčkou, keď ju nemáte alebo ju nemáte radi, stačí zeleninu posoliť. Nakrájajte čili papričky a zamiešajte k zelenine. Keď chcete sýtejšiu večeru, k zelenine pred koncom varenia primiešajte pár vajíčok. Pri servírovaní posypte sezamovými semienkami.
Porcie: 2 Čas prípravy: 15 minút