Nátierka z údenej makrely
Mamka, urob mi tú rybkovú, dobre? Zjedený celý chlebík mi stojí za tú polhodinu vyberania kostičiek z údenej makrely :-) Zvyknem jej natrieť chlebík s maslom a makrelu len tak poukladať navrch, toto je malá obmena.
Budete potrebovať:
1 balenie údenej makrely
50 g zmäknutého masla
100 g creame cheese (Lidl, Kaufland)
štipka soli a mletého čierneho korenia
šťava z 1/2 citróna
jarná cibuľka alebo šalotka
Makrelu rozrežte, vyberte kostičky a vložte do mixéra spolu s maslom, krémovým syrom (pozor, nie taveným), šťavou z citróna, bielou časťou jarnej cibuľky a korením. Zmixujte, ochutnajte a podľa potreby jemne posoľte. Podávajte s nakrájanou jarnou cibuľkou, na chlebíku môžete pokvapkať citrónovou šťavou.
Porcie: 4 Čas prípravy: 20 minút