Nátierka z údenej makrely

Mamka, urob mi tú rybkovú, dobre? Zjedený celý chlebík mi stojí za tú polhodinu vyberania kostičiek z údenej makrely :-) Zvyknem jej natrieť chlebík s maslom a makrelu len tak poukladať navrch, toto je malá obmena.

Budete potrebovať:

  • 1 balenie údenej makrely

  • 50 g zmäknutého masla

  • 100 g creame cheese (Lidl, Kaufland)

  • štipka soli a mletého čierneho korenia

  • šťava z 1/2 citróna

  • jarná cibuľka alebo šalotka

Makrelu rozrežte, vyberte kostičky a vložte do mixéra spolu s maslom, krémovým syrom (pozor, nie taveným), šťavou z citróna, bielou časťou jarnej cibuľky a korením. Zmixujte, ochutnajte a podľa potreby jemne posoľte. Podávajte s nakrájanou jarnou cibuľkou, na chlebíku môžete pokvapkať citrónovou šťavou.

Porcie: 4 Čas prípravy: 20 minút


MOJA KNIHA

KATEGÓRIE