Šťavnaté morčacie mäso so zeleninovými hranolkami a cheddarom
Keď viem, že nebudem mať čas variť, naložím si mäsko do marinády a potom ho len opečiem, pripravím prílohu a šalát. V obchode som našla sušený medvedí cesnak, chutí to úžasne. Tie zeleninové hranolky tiež milujeme, moja malá má najradšej mrkvové, niekedy sa ani nedožijú upečenia ;)
400 g morčacieho mäsa
2 vajcia
2 ČL sušeného medvedieho cesnaku alebo iného korenia
4 strúčiky cesnaku
1 ČL soli
štipka mletého čierneho korenia
400 g mrkvy
200 g petržleny
400 g sladkých zemiakov
olej
cheddar alebo iný syr
zeleninový šalát
Morčacie (alebo kuracie) mäso nakrájajte na rezníky. Nie je potrebné ich naklepávať. Jemne posoľte, okoreňte a pripravte marinádu. Do uzatvárateľnej nádoby rozbite vajíčka, pridajte soľ, korenie, sušený medvedí cesnak, pretlačené strúčiky cesnaku a mäso vložte do marinády. Takto naložené mäso vám v chladničke vydrží 3-4 dni, stačí si ho upiecť. Zeleninu ošúpte, nakrájajte na hranolky a uložte na papier na pečenie. Pokvapkajte olejom, posoľte a pečte na 180 °C 20 minút. Naservírujte hranolky, opečené mäsko, postrúhajte syr a podávajte so šalátom.
Porcie: 4 Čas prípravy: 40 minút