Šťavnaté morčacie mäso so zeleninovými hranolkami a cheddarom

Keď viem, že nebudem mať čas variť, naložím si mäsko do marinády a potom ho len opečiem, pripravím prílohu a šalát. V obchode som našla sušený medvedí cesnak, chutí to úžasne. Tie zeleninové hranolky tiež milujeme, moja malá má najradšej mrkvové, niekedy sa ani nedožijú upečenia ;)

  • 400 g morčacieho mäsa

  • 2 vajcia

  • 2 ČL sušeného medvedieho cesnaku alebo iného korenia

  • 4 strúčiky cesnaku

  • 1 ČL soli

  • štipka mletého čierneho korenia

  • 400 g mrkvy

  • 200 g petržleny

  • 400 g sladkých zemiakov

  • olej

  • cheddar alebo iný syr

  • zeleninový šalát

Morčacie (alebo kuracie) mäso nakrájajte na rezníky. Nie je potrebné ich naklepávať. Jemne posoľte, okoreňte a pripravte marinádu. Do uzatvárateľnej nádoby rozbite vajíčka, pridajte soľ, korenie, sušený medvedí cesnak, pretlačené strúčiky cesnaku a mäso vložte do marinády. Takto naložené mäso vám v chladničke vydrží 3-4 dni, stačí si ho upiecť. Zeleninu ošúpte, nakrájajte na hranolky a uložte na papier na pečenie. Pokvapkajte olejom, posoľte a pečte na 180 °C 20 minút. Naservírujte hranolky, opečené mäsko, postrúhajte syr a podávajte so šalátom.

Porcie: 4 Čas prípravy: 40 minút


MOJA KNIHA

KATEGÓRIE

© 2016 by Recepty mojej zdravej kuchyne. Created wth Wix.com