Hruškový cheesecake

Aj vy milujete hrušky? Potom je tento recept práve pre vás, inšpirujte sa a upečte si výborný víkendový koláčik :-)

Cesto:

  • 4 vajcia

  • 1 bielok

  • 2 zrelé banány

  • 55 g celozrnnej špaldovej hladkej múky

  • 20 g kokosovej múky

  • 1 PL javorového sirupu

  • 1 PL kokosového oleja

  • 150 ml mlieka

  • 1/2 balíčka prášku do pečiva s vínnym kameňom

Krém:

  • 4 väčšie hrušky

  • 250 g jemného tvarohu

  • 1 PL javorového sirupu

  • 1 žĺtok

  • 2 ČL mletej škorice

  • sekané mandle, banán na ozdobu

V miske si roztlačíme banány na jemné pyré, primiešame vajíčka, roztopený olej, javorový sirup, mlieko a obe múky s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do tortovej formy (27 cm), vystlanej papierom na pečenie a pečieme na 180 °C 20 minút, kým nebude povrch zlatistý. Zatiaľ si nakrájame hrušky aj so šupkou na malé kúsky, zmiešame ich s tvarohom, javorovým sirupom, škoricou a žĺtkom. Keď sa korpus upečie, vylejeme tvarohovo-hruškovú zmes na koláč a rovnomerne ju rozotrieme. Pečieme 40 minút na rovnakej teplote, necháme zatvorené v rúre úplne vychladnúť. Podávame posypané mandľami a ozdobené banánom. Porcie: 6 Čas prípravy: 1, 5 hodiny


MOJA KNIHA

KATEGÓRIE