Hruškový cheesecake
Aj vy milujete hrušky? Potom je tento recept práve pre vás, inšpirujte sa a upečte si výborný víkendový koláčik :-)
Cesto:
4 vajcia
1 bielok
2 zrelé banány
55 g celozrnnej špaldovej hladkej múky
20 g kokosovej múky
1 PL javorového sirupu
1 PL kokosového oleja
150 ml mlieka
1/2 balíčka prášku do pečiva s vínnym kameňom
Krém:
4 väčšie hrušky
250 g jemného tvarohu
1 PL javorového sirupu
1 žĺtok
2 ČL mletej škorice
sekané mandle, banán na ozdobu
V miske si roztlačíme banány na jemné pyré, primiešame vajíčka, roztopený olej, javorový sirup, mlieko a obe múky s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do tortovej formy (27 cm), vystlanej papierom na pečenie a pečieme na 180 °C 20 minút, kým nebude povrch zlatistý. Zatiaľ si nakrájame hrušky aj so šupkou na malé kúsky, zmiešame ich s tvarohom, javorovým sirupom, škoricou a žĺtkom. Keď sa korpus upečie, vylejeme tvarohovo-hruškovú zmes na koláč a rovnomerne ju rozotrieme. Pečieme 40 minút na rovnakej teplote, necháme zatvorené v rúre úplne vychladnúť. Podávame posypané mandľami a ozdobené banánom. Porcie: 6 Čas prípravy: 1, 5 hodiny