Špaldový koláč so slivkami a makom

A čo tak slivkový? :-) Bol výborný, najlepšia bola tá slivkovo-maková poleva na ňom. Keď nemáte datľový sirup, použite iné tekuté sladidlo, napríklad javorový sirup. Prajem vám pekný víkend, víťaza súťaže vyhlásim zajtra poobede!

  • 3 vajcia

  • 1 PL datľového sirupu

  • 150 ml mlieka (použila som ryžové)

  • 130 g špaldovej celozrnnej hladkej múky

  • 1 balenie vínneho kameňa

  • 10 g kokosového oleja

  • 1 ČL škorice

  • 300 g sliviek

Poleva:

  • 60 g maku

  • 200 g sliviek

  • 1 Pl datľového sirupu

  • 1 Čl škorice

Vajcia vyšľaháme dopenista. Jemne vlejeme datľový sirup a ešte premiešame. Vlejeme mlieko s roztopeným kokosovým olejom. Pridáme múku, zmiešanú so škoricou a práškom do pečiva. Celú zmes vylejeme do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Poukladáme slivky, odkôstkované a prekrojené na štvrtiny. Dáme piecť na 180 stupňov na 35 minút. Kontrolujeme špáradlom. Zatiaľ si urobíme polevu. V mixéri zmixujeme slivky, pomletý mak, škoricu a datľový sirup, odložíme do chladničky. Keď sa koláč upečie a trochu vychladne, otočíme ho a stiahneme papier na pečenie. Uložíme na tanier a potrieme polevou. Môžeme nechať schladiť alebo rovno podávame. Porcie: 6 Čas prípravy: 50 minút


MOJA KNIHA

KATEGÓRIE

© 2016 by Recepty mojej zdravej kuchyne. Created wth Wix.com