Tekvicové gnocchi s bazalkovým pestom

Rozmýšľala som, kde to moje úžasné bazalkové pesto použijem a napadli mi gnocchi. Ešte si plánujem len tak orestovať cuketu a pridať pesto, to bude na večeru. No na obed sme si dopriali toto. Tekvica je super nielen do polievky, chystám pre vás aj koláč, risotto a už neprezdradím :-) Bola to celkom piplačka, ale chutilo nám aj malej, takže som spokojná :-)

  • 500 g tekvice hokkaido (polovica menšej tekvice)

  • 100 g jemných ovsených vločiek

  • 100 g celozrnnej špaldovej hladkej múky

  • 2 ČL himalájskej soli

  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia

  • 1 vajce

  • 500 g špenátu

  • bazalkové pesto

  • parmezán

Použila som hokkaido tekvicu, ktorú som rozdelila na dve časti, vybrala som jadierka a jednu časť som dala piecť do rúry v šupke. Druhú časť som použila na koláč. Asi po 20 minútach tekvica zmäkne a bude sa dať ľahko odstrániť šupka. Po odstránení šupky mi ostalo 400 g tekvice. Vložíme ju do mixéra spolu s vajíčkom a rozmixujeme. Preložíme do misky a rozmixujeme vločky, ktoré prisypeme k tekvicovému pyré. Pridáme múku, soľ a čierne korenie. Vypracujeme cesto, ktoré preložíme na pomúčenú dosku. Rozdelíme na 6 častí a každú časť vyvaľkáme rukami tak, aby nám vznikla stredne hrubá rolka. Tú rozdelíme na malé kúsky, asi na šírku vidličky. Vidličkou každý kúsok jemne stlačíme a vytvorí sa nám vzor. takto postupujeme pri každej časti cesta. Všetky gnocchi postupne vložíme do vriacej vody a počkáme, kým vyplávajú. Necháme ich pár minút povariť, ochutnáme a vyberieme dierkovanou varechou. Ja som v panvici rozpustila bazalkové pesto a nechala som spariť špenát. No keď pesto nemáte na panvicu rozpustite lyžicu ghee masla, primiešajte cesnak, po chvíli špenát, nechajte ho chvíľku podusiť a pridajte gnocchi. Krátko spolu prehrejte a podávajte. Na tanieri ochutíme parmezánom. Porcie: 4 Čas prípravy: 1 hodina


MOJA KNIHA

KATEGÓRIE

© 2016 by Recepty mojej zdravej kuchyne. Created wth Wix.com