Restovaná panenka so špargľou a zemiakovo-petržlenovým pyré
Využite špargľu, kým môžete, lebo jej sezóna je krátka. Napríklad ako zeleninovú prílohu k obedu. Ja som dostala chuť na klasické pyré, no ozvláštnila som ho petržlenom a zjemnila krémovým syrom. K tomu som orestovala panenku, no jedna báseň :-)
300 g bravčovej panenky
500 g špargle
2 stredne veľké skoré zemiaky
3 väčšie petržleny
cream cheese (prírodný syr- Lidl, Kaufland)
soľ
čierne korenie
ghee maslo
Panenku nakrájame na hrubšie kúsky, posolíme a namelieme čierne korenie. Zemiaky aj petržlen umyjeme, ale nešúpeme. Uvaríme vo väčšom množstve vody. Kým sa varia, ošúpeme špargľu. Špargľu môžeme pridať do vody k zemiakom a petržlenu a uvariť v jednom hrnci, no aj samostatne. Špargľu varíme tri minúty. Zemiaky s petržlenom ošúpeme, pomixujeme s krémovým syrom, môžeme pridať aj trochu mlieka, keby bolo pyré veľmi husté. Vďaka syru bude jemná, dochutiť ju môžete nasekanou pažítkou. Nebojte sa pridať petržlen, jeho chuť je príjemným podčiarknutím chuti klasického zemiakového pyré. Na panvici zohrejeme lyžičku ghee masla, panenku orestujeme z každej strany tri minútky, pred koncom dáme na panvicu aj špargľu a krátko ju prehrejeme s mäsom. Naservírujeme pyré, špargľu a restovanú panenku - rýchly, napríklad nedeľný obed v zdravej verzii je hotový :-) Porcie: 2 Čas prípravy: 30 minút