Polievka z fazuľových strukov
Túto polievku máme veľmi radi, dávam do nej kyslú smotanu, lebo inak nedosiahnem tú pravú chuť, takže žiadne rastlinné náhrady.
400 g mrazených fazuľových strukov
3 zemiaky
1 cibuľa
20 g masla
3 PL kyslej smotany
3 guličky nového celého korenia
5 guličiek čierneho celého korenia
2 ČL soli
1 ČL majoránky
2 bobkové listy
petržlenová vňať
vajíčka
Na masle si orestujeme nakrájanú cibuľku, pridáme rozmrazené alebo čerstvé fazuľové struky a dusíme aspoň 10 minút, aby zmäkli. Pridáme zemiaky, nakrájané na malé kocky, pomiešame a zalejeme vriacou vodou, tak aby voda bola 5 cm nad okraj zeleniny. Pridáme korenie a soľ a varíme, kým sa zemiaky neuvaria. Nakoniec primiešame kyslú smotanu. Polievku na tanieri ozdobíme petržlenovou vňaťou, ja k nej zvyknem robiť aj volské oko.
Porcie: 5 Čas prípravy: 40 minút