Polievka z fazuľových strukov

Túto polievku máme veľmi radi, dávam do nej kyslú smotanu, lebo inak nedosiahnem tú pravú chuť, takže žiadne rastlinné náhrady.

  • 400 g mrazených fazuľových strukov

  • 3 zemiaky

  • 1 cibuľa

  • 20 g masla

  • 3 PL kyslej smotany

  • 3 guličky nového celého korenia

  • 5 guličiek čierneho celého korenia

  • 2 ČL soli

  • 1 ČL majoránky

  • 2 bobkové listy

  • petržlenová vňať

  • vajíčka

Na masle si orestujeme nakrájanú cibuľku, pridáme rozmrazené alebo čerstvé fazuľové struky a dusíme aspoň 10 minút, aby zmäkli. Pridáme zemiaky, nakrájané na malé kocky, pomiešame a zalejeme vriacou vodou, tak aby voda bola 5 cm nad okraj zeleniny. Pridáme korenie a soľ a varíme, kým sa zemiaky neuvaria. Nakoniec primiešame kyslú smotanu. Polievku na tanieri ozdobíme petržlenovou vňaťou, ja k nej zvyknem robiť aj volské oko.

Porcie: 5 Čas prípravy: 40 minút


MOJA KNIHA

KATEGÓRIE