Pesto z medvedieho cesnaku
Keďže sa mi dnes v Lidli podarilo kúpiť medvedí cesnak, hneď som si zmixovala pesto :-) Medvedí cesnak je jedným z prvých poslov jari a má liečivé účinky. Je lepšie stráviteľný aj pre tých, ktorí majú problém s klasickým cesnakom. Mimochodom, viete, prečo sa volá medvedí? Je to preto, lebo si ho medvede na jar trhali a jedli, aby získali živiny po dlhej zime.
Pesto si pripravíte úplne jednoducho, použila som dva zväzky medvedieho cesnaku, čajovú lyžičku morskej soli, 100 ml olivového oleja a pár kvapiek citrónu. Cesnak umyte, jemne osušte, nakrájajte na veľké kusy a zmixujte na nízkych otáčkach s ostatnými surovinami. Skladujte v chladničke v uzavretej nádobe. K pestu môžete pridať aj orechy, alebo viac oleja. Ja som to chcela viac light, tak som viac oleja nedala. Vyskúšate aj vy tento zázrak prírody? Odporúčam :-)