Losos so sladkými zemiakmi a špenátom
Kto by pohrdol lososom? Je to veľmi chutná ryba, jej príprava je rýchla a jednoduchá, v kombinácii so špenátom a sladkým zemiakom je to lahôdka :-)
250 g čerstvého lososa
1 stredne veľký sladký zemiak (batat)
200 g baby špenátu
cesnak
citrónová šťava alebo sušená citrónová kôra
maslo
korenie na americké zemiaky
olivový olej
Sladký zemiak nakrájame ako hranolky, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme korením, posolíme a dáme piecť na 30 minút do rúry, kým nezmäknú. Pred koncom zapneme funkciu gril a necháme ich prepiecť do chrumkava. Keď máte radi pikantné jedlo, hranolky môžete okoreniť aj čili práškom. Lososa posolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Opekáme ho pár minút z každej strany na masle. Keď sa losos orestuje, do tej istej panvice dáme kúsok masla, cesnak a pridáme špenát, sparíme ho a podávame s batatovými hranolkami. Losos a sladké zemiaky sa vám budú rozplývať na jazyku, je to výborná voľba slávnostného výživného obeda.