Horúce maliny s čokoládou
Máte radi horúce maliny s čokoládou? Vyskúšajte odľahčenú verziu s ricottou a tvarohom, luxusný dezert :-) Takéto malé zapekacie misky kúpite napr. v predajniach Pepco, Tesco, Kik...

250 g ricotty alebo mascarpone
125 g hrudkovitého tvarohu
1 PL agáve sirupu
200 g malín
1 žĺtko
kôra z chemicky neošetrenej limetky
70 g horkej čokolády
Tento rýchly, jednoduchý a luxusný dezertík pripravte svojim hosťom, budú sa zalizovať za ušami :) Do 4 mištičiek na suflé dáme maliny, ja som malá sladké zo záhradky, nemusela som ich už sladiť. Vo vedľajšej miske si vymiešame ricottu, tvaroh, limetkovú kôru, sladidlo a žĺtok. Zmes navrstvíme na maliny a dáme piecť do rúry na 180 °C. Kvalitnú čokoládu nastrúhame alebo narežeme nožom na malé kúsky a keď sa dezert upečie, necháme ju na ňom voľne rozpustiť. Podávame horúce, ozdobené mätou. Porcie: 4 Čas prípravy: 30 minút