Grilované morčacie mäso so šampiónmi a fazuľovými strukmi
Dnes som sa doobeda trošku zdržala, tak som rýchlo musela vymyslieť nejaký obed do polhodiny, lebo som už bola hladná a vtedy všetci utekajte, hryziem :D Vznikol tento recept skoro z jednej panvice, ktorý je veľmi jednoduchý na prípravu i suroviny, no chutilo to parádne :-)
2 ks morčacích pŕs
100 g mrazených fazuľových strukov
150 g šampiňónov
soľ a čierne korenie
olivový olej vhodný na tepelnú úpravu
grilovacie korenie
Príloha:
jeden väčší sladký zemiak
1 ČL himalájskej soli
štipka muškátového orieška
Najprv si dáme variť sladký zemiak. Umyla som ho, nakrájala aj so šupkou a dala variť do vody. Posolíme a varíme 15 minút, kým nezmäkne. Vodu scedme, necháme len trošku a zmixujeme tyčovým mixérom dohladka so štipkou muškátového orieška. Kým sa zemiak varí, pripravíme si mäso. Kúpila som ho už narezané na stejčíky, použila som 250 g), mäso osolíme, pridáme čerstvo mleté čierne korenie a trošku grilovacieho korenia. Šampiňóny nakrájame na plátky. Na panvicu (mala som grilovaciu, ale môžete aj klasickú) dáme olivový olej (asi 1 ČL) a orestujeme morčacie mäso. Panvicu som mala rozohriatu skoro na maximum a piekla som z jednej strany 3 minúty a z druhej už len minútku. Potom som oheň stíšila, pridala som fazuľky a šampiňóny, posolila som ich, okorenila čiernym korením a po chvíli som odstavila z plameňa. Keď sa vám bude zdať, že sa neopekajú dobre, pridajte kvapku oleja. Porcie: 2 Čas prípravy: 30 minút