Grilované morčacie mäso so šampiónmi a fazuľovými strukmi

Dnes som sa doobeda trošku zdržala, tak som rýchlo musela vymyslieť nejaký obed do polhodiny, lebo som už bola hladná a vtedy všetci utekajte, hryziem :D Vznikol tento recept skoro z jednej panvice, ktorý je veľmi jednoduchý na prípravu i suroviny, no chutilo to parádne :-)

  • 2 ks morčacích pŕs

  • 100 g mrazených fazuľových strukov

  • 150 g šampiňónov

  • soľ a čierne korenie

  • olivový olej vhodný na tepelnú úpravu

  • grilovacie korenie

  • Príloha:

  • jeden väčší sladký zemiak

  • 1 ČL himalájskej soli

  • štipka muškátového orieška

Najprv si dáme variť sladký zemiak. Umyla som ho, nakrájala aj so šupkou a dala variť do vody. Posolíme a varíme 15 minút, kým nezmäkne. Vodu scedme, necháme len trošku a zmixujeme tyčovým mixérom dohladka so štipkou muškátového orieška. Kým sa zemiak varí, pripravíme si mäso. Kúpila som ho už narezané na stejčíky, použila som 250 g), mäso osolíme, pridáme čerstvo mleté čierne korenie a trošku grilovacieho korenia. Šampiňóny nakrájame na plátky. Na panvicu (mala som grilovaciu, ale môžete aj klasickú) dáme olivový olej (asi 1 ČL) a orestujeme morčacie mäso. Panvicu som mala rozohriatu skoro na maximum a piekla som z jednej strany 3 minúty a z druhej už len minútku. Potom som oheň stíšila, pridala som fazuľky a šampiňóny, posolila som ich, okorenila čiernym korením a po chvíli som odstavila z plameňa. Keď sa vám bude zdať, že sa neopekajú dobre, pridajte kvapku oleja. Porcie: 2 Čas prípravy: 30 minút


MOJA KNIHA

KATEGÓRIE