Losos so sladkými zemiakmi a špenátom

Kto by pohrdol lososom? Je to veľmi chutná ryba, jej príprava je rýchla a jednoduchá, v kombinácii so špenátom a sladkým zemiakom je to lahôdka :-)

  • 250 g čerstvého lososa

  • 1 stredne veľký sladký zemiak (batat)

  • 200 g baby špenátu

  • cesnak

  • citrónová šťava alebo sušená citrónová kôra

  • maslo

  • korenie na americké zemiaky

  • olivový olej

Sladký zemiak nakrájame ako hranolky, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme korením, posolíme a dáme piecť na 30 minút do rúry, kým nezmäknú. Pred koncom zapneme funkciu gril a necháme ich prepiecť do chrumkava. Keď máte radi pikantné jedlo, hranolky môžete okoreniť aj čili práškom. Lososa posolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Opekáme ho pár minút z každej strany na masle. Keď sa losos orestuje, do tej istej panvice dáme kúsok masla, cesnak a pridáme špenát, sparíme ho a podávame s batatovými hranolkami. Losos a sladké zemiaky sa vám budú rozplývať na jazyku, je to výborná voľba slávnostného výživného obeda.


MOJA KNIHA

KATEGÓRIE

© 2016 by Recepty mojej zdravej kuchyne. Created wth Wix.com