Banánovo-čučoriedkové osvieženie

Keď je horúco, všetci by sme si dali niečo studené, ideálne nanuk :-) nehovorím, že vás jeden nanuk z obchodu zabije, ale z dlhodobého hľadiska je lepšie vyrobiť si vlastné chladené nanuky, či sorbety, doma... v kupovaných je množstvo cukru, o umelých prísadách ani nehovorím.

Z hľadiska stráviteľnosti nie je vhodné kombinovať ovocie s bielkovinou. Kým sa strávi bielkovina, trvá to 90-120 minút, ovocie zatiaľ ostáva v žalúdku a to spôsobuje kvasenie. Mne osobne táto kombinácia naozaj nerobí dobre. KeĎ vás trápi nafukovanie, zvážte, či v tomto nebude aj váš problém. Dcérka netoleruje laktózu, preto vám v najbližších dňoch ponúknem tipy na chladené osvieženie buď čisto ovocné alebo bielkovinové. Toto prvé je z tých najrýchlejších. Vždy mám v chladničke zmrazené drobné ovocie (jahody, černice, čučoriedky, ríbezle). Dve hrste mrazeného ovocia som pomixovala s banánom. Môžete pridať viac mrazeného ovocia a budete mať dve porcie. Banán je ten, ktorý dodáva zmrzline krémovú konzistenciu, nemusíte nič chladiť, môžete rovno jesť :-) Dúfam, že vám môj tip pomohol a že si naňho spomeniete, keď dostanete chuť na niečo studené :-)


MOJA KNIHA

KATEGÓRIE

© 2016 by Recepty mojej zdravej kuchyne. Created wth Wix.com