Tuniaková nátierka s olivami
Čo si chystáte zajtra na raňajky alebo deťom do školy? Keď máte tuniaka, môžete vyskúšať túto nátierku, ja som videla takú v supermarkete, no po prečítaní zloženia som si rýchlo rozmyslela jej kúpu. Tak som skúsila vyrobiť vlastnú a je výborná!

2x80 g konzerva tuniaka v olivovom oleji alebo vo vlastnej šťave
2 PL paradajkového pyré (Le Belle) alebo kvalitného kečupu (Heinz)
štipka himalájskej soli
štipka mletého čierneho korenia
3 PL nakrájaných olív
100 g cream cheese (v prípade bezlaktózovej verzie ho môžete úplne vynechať)
1/2 červenej cibule
šťava z 1 citróna
Z konzervy jemne zlejeme olivový olej, tuniaka dáme do mixéra spolu s paradajkovým pyré, olivami, krémovým syrom, červenou cibuľou (alebo šalotkou), citrónovou šťavou a čiernym korením. Keď nemáte paradajkové pyré, môžete použiť aj kvalitný kečup bez konzervantov. Nátierku ochutnajte a pokojne pridajte viac olív alebo soľ. Nechajte chvíľku postáť a môžete podávať na čerstvej bagete alebo nátierku naberať zeleninou, nakrájanou na pásiky. Ideálne pre hostí, pre vás do práce, na raňajky, na večeru :-) Porcie: 4 Čas prípravy: 10 minút