Torta s mandľovým krémom a čučoriedkami

Detičky spia a ja píšem recept, prečítate si ho ráno a upiecť ho môžete čo najskôr, lebo je fakt výborný! :-) Orieškový korpus som osladila iba banánmi, do krému som nám dopriala výborné mascarpone, doplnila som ho mandľovým maslom, pridala som čučoriedky, posypala kakaom, jednoduché a veľmi dobréééé :-) keď nemáte mandľové maslo, prečítate si aj to ako ho vyrobiť alebo čím nahradiť.

Recept:

Korpus:

  • 5 vajec

  • 2 zrelé banány

  • 80 g mandlí

  • 50 g špaldovej hladkej múky

  • 25 g celozrnnej špaldovej hladkej múky

  • 1 ČL sódy alebo prášku do pečiva

  • Krém:

  • 250 g mascarpone

  • 250 g jemného tvarohu

  • 30 g bieleho jogurtu

  • 30-40 g mandľového masla

  • 2 hrste čučoriedok

  • kakao na posypanie, mandle a čokoláda na ozdobu

Vajcia rozdeľte na žĺtky a bielky. Bielky vyšľahajte do tuha a nechajte bokom. Mandle pomixujte a dajte do misky. Banány následne tiež pomixujte alebo rozpučte na jemné pyré bez hrudiek. K banánom pridajte žĺtky a vyšľahajte do nadýchanej peny. Pridajte pomixované mandle a obe múky so sódou. Jemne primiešajte časť snehu a po jeho zapracovaní pridajte aj zvyšný sneh. Formu s odnímateľným okrajom vysteľte papierom na pečenie a cesto rovnomerne rozotrite. Pečte pri teplote 170 °C asi 40 minút. Sledujte povrch korpus, keď zhnedne, môžete ho prikryť papierom na pečenie. To, či je korpus upečený zistíte tak, že doňho pichnete špáradlo, po vytiahnutí by malo byť suché a čisté. Kým sa korpus pečie, vymiešajte si krém.

Do misky dajte mascarpone, jemný tvaroh aj jogurt (ten som použila na zriedenie), mandľové maslo a na najnižších otáčkach pomixujte alebo len premiešajte ručne metličkou. Ochutnajte :) Keď budete cítiť, že si krém potrebujete osladiť, môžete medom alebo čím uprednostňujete, ja som chcela bez cukru a nám to takto chutilo. Keď nemáte mandľové maslo, môžete pomixovať vopred namočené mandle a maslo si takto vyrobiť. Alebo pomixujte krém s banánom, škoricou :-) Vychladený korpus nožom oddeľte od formy, dajte preč papier na pečenie a korpus znova uzavrite do formy. Ja som iba rozsypala čučoriedky a navrstvila som krém, no môžete ich predtým spolu premiešať. Nechajte schladiť , ľubovoľne ozdobte a servírujte s výbornou kávičkou :-)

Koláčiky, torty, čískejky a mnohé ďalšie recepty nájdete v mojej knihe, ktorú môžete mať aj s venovaním a podpisom :)

Tu si môžete pozrieť, aké koláčiky v knihe nájdete:


MOJA KNIHA

KATEGÓRIE