Zapekané baby cuketky s ricottou a paradajkami
Moja obľúbená letná zelenina - cuketa :-) Keď som v obchode našla tieto mini cuketky, neodolala som, môžete použiť aj klasické veľké cukety... pre mňa je to ideálna zelenina, chutí mi restovaná na cesnaku a toto je môj druhý najobľúbenejší spôsob jej úpravy :-) Vyskúšajte tento chutný, bezmäsitý obed, u nás mal veľký úspech, najviac chutilo manželovi ;) Vy máte radi cuketu?
Budete potrebovať:
2 baby cukety (alebo jednu veľkú)
50 g ricotty
30 g creame cheese (môžete použiť len ricottu)
6 cherry rajčín
hrsť petržlenovej vňate
štipka soli a mletého čierneho korenia
30 g strúhanej mozzarely
4 stredne veľké zemiaky
150 g šampiňónov
1 červená hrubostenná paprika
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
štipka soli
mletá rasca
Najprv si pripravte prílohu. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na tenké kolieska, šampiňóny a papriku očistite a tiež nakrájajte. Zeleninu vložte do zapekacej misy, pridajte soľ, čierne korenie, mletú papriku a rascu, premiešajte. Cuketu rozrežte na dve polovice, vydlabte jadierka. Ja som mala jadierka jemné, vnútro cukety som primiešala k zelenine. Bolo to veľmi chutné, lebo cuketa pustila šťavu a zelenina sa v rúre udusila. No keď vnútro cukety nepoužívate, tento krok vynechajte. Túto zeleninovú zmes dajte piecť do rúry na 200 °C, kým nebudú zemiaky polomäkké. Zatiaľ pokračujte v príprave cukety. V miske zmiešajte ricottu, krémový syr (nie tavený), nasekanú vňať alebo iné bylinky (napr.bazalku), soľ, korenie a nakrájané paradajky. Touto zmesou naplňte vydlabané cukety. Keď sú zemiaky polomúkké, naplnené cukety uložte na ne a pečte ešte 20 minút. na záver ich posypte strúhanou mozzarelou, podávajte so šalátom.
Porcie: 2 Čas prípravy: 1 hodina
Sú pre vás moje recepty inšpiráciou? Chcete ich mať stále po ruke? V mojej knihe nájdete až 300 receptov, z ktorých si určite vyberiete svoje obľúbené :)
Môžete si ju kúpiť v každom dobrom kníhkupectve.