top of page

Avokádová omáčka s baby špenátom a špargľou

Aj vy sa tešíte, keď "trafíte" správnu chvíľu na použitie avokáda? Musí na dotyk jemne pružiť. Avokádo mi najviac chutí, keď sa k nemu nepridávajú žiadne zbytočné ingrediencie, ktoré zabijú jeho chuť, preto je tento recept jednoduchý a rýchly. Poteší tých, ktorí majú radi cestoviny, no nechcú ťažké, smotanové omáčky a aj tých, ktorí si chcú oddýchnuť od mäsa. Keď vynecháte biely jogurt, tak je recept vhodný aj pre tých, ktorí netolerujú laktózu. Ja som sa rozhodla, že 5. tréningov za týždeň je slušný výkon a zaslúžim si dobrý obed :D áno áno, odmeňujem sa jedlom, no :D ešte som zabudla, prečítajte si, ako varením neobrať baby špenát o vitamíny :-)

Budete potrebovať:

  • 100 g cestovín (v surovom stave)

  • 1 zrelé avokádo

  • 50 g bieleho jogurtu

  • šťava z limetky alebo citrónu

  • štipka soli a mletého čierneho korenia

  • hrsť baby špenátu

  • 1/2 balenia zelenej špargle

Avokádo rozrežte na dve časti, vyberte jadro a lyžicou vydlabte. Vložte ho do mixéra spolu so šťavou z limetky, jogurtom, štipkou soli a mletého čierneho korenia. Jogurt môžete vynechať, omáčka bude hustejšia. Mixujte, kým nezískate jemnú omáčku. Do menšieho hrnca nalejte vodu, posoľte a priveďte k varu. Zatiaľ si očistite špargľu (odrežte drevnaté konce, môžete ju aj ošúpať, hlavičky sa nešúpu). Do vriacej vody vložte špargľu tak, aby hlavičky neboli ponorené, varte 3 minúty a vyberte. Do tej iste vody dajte variť cestoviny. Pripravte si misu, vložte do nej uvarené cestoviny, pridajte natrhaný baby špenát a premiešajte. V teplých cestovinách sa sparí, netreba ho dusiť a oberať o vitamíny. Vždy baby špenát primiešam na konci varenia alebo rovno do teplého jedla :-) K cestovinám zamiešajte omáčku. Keď máte bylinky (bazalka, pažítka), môžete ich použiť. špargľu môžete naservírovať k cestovinám vcelku alebo ju primiešať nakrájanú.

Dobrú chuť :-)

Sú pre vás moje recepty inšpiráciou? Chcete ich mať stále po ruke? V mojej knihe nájdete až 300 receptov, z ktorých si určite vyberiete svoje obľúbené :)

Môžete si ju kúpiť v každom dobrom kníhkupectve.


DOVOLENKA NA LIPTOVE?

chata.png

Na tejto rozprávkovej chate Vám bude chutiť najlepšie :)

KATEGÓRIE

bottom of page