Pyré z kvaky s morčacími fašírkami (bez vyprážania, bez múky)
No, recept som začala písať ráno a dokončila som ho teraz, nevadí, je tu a je super! Kvaku poznáte? Chutí tak trochu ako chren, len oveľa jemnejšie. Pridala som ju do pyré a dopadlo to výborne, taká iná dimenzia :-) Fašírky sú parádne, s pažítkou, bez múky, eňo ňuňo obed :)
1/2 kg mletého morčacieho mäsa
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
1 ČL soli
mleté čierne korenie
1 zväzok pažítky
2 vajcia
1 PL olivového oleja
6 zemiakov
2 veľké kvaky
1 ČL soli
šalát
Morčacie mäso pomeľte a vložte do misky. K mäsu pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisované strúčiky cesnaku, soľ, korenie, nasekanú pažítku, vajíčka, olej a zamiešajte. Rozohrejte panvicu, lyžicou naberte a v ruke vytvarujte fašírku. Opečte z oboch strán dve-tri minútky. Ja som na opekanie nepoužila olej, mäso je rýchlo upečené, keďže je pomleté. Fašírky nie je potrebné ani "lepiť" múkou, držia pokope :-) Môžete ich dať aj na papier na pečenie a upiecť v rúre. Zemiaky aj kvaku ošúpte, umyte a dajte variť do posolenej vody. Kvaku nakrájajte na drobné kúsky, lebo jej trvá trochu dlhšia, kým sa uvarí. Preceďte, rozmixujte tyčovým mixérom. Naservírujte pyré, fašírky a šalátik. Dobrú chuť :-)
Sú pre vás moje recepty inšpiráciou? Chcete ich mať stále po ruke? V mojej knihe nájdete až 300 receptov, z ktorých si určite vyberiete svoje obľúbené :)
Môžete si ju kúpiť v každom dobrom kníhkupectve.