Pyré z kvaky s morčacími fašírkami (bez vyprážania, bez múky)

No, recept som začala písať ráno a dokončila som ho teraz, nevadí, je tu a je super! Kvaku poznáte? Chutí tak trochu ako chren, len oveľa jemnejšie. Pridala som ju do pyré a dopadlo to výborne, taká iná dimenzia :-) Fašírky sú parádne, s pažítkou, bez múky, eňo ňuňo obed :)

  • 1/2 kg mletého morčacieho mäsa

  • 1 cibuľa

  • 4 strúčiky cesnaku

  • 1 ČL soli

  • mleté čierne korenie

  • 1 zväzok pažítky

  • 2 vajcia

  • 1 PL olivového oleja

  • 6 zemiakov

  • 2 veľké kvaky

  • 1 ČL soli

  • šalát

Morčacie mäso pomeľte a vložte do misky. K mäsu pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisované strúčiky cesnaku, soľ, korenie, nasekanú pažítku, vajíčka, olej a zamiešajte. Rozohrejte panvicu, lyžicou naberte a v ruke vytvarujte fašírku. Opečte z oboch strán dve-tri minútky. Ja som na opekanie nepoužila olej, mäso je rýchlo upečené, keďže je pomleté. Fašírky nie je potrebné ani "lepiť" múkou, držia pokope :-) Môžete ich dať aj na papier na pečenie a upiecť v rúre. Zemiaky aj kvaku ošúpte, umyte a dajte variť do posolenej vody. Kvaku nakrájajte na drobné kúsky, lebo jej trvá trochu dlhšia, kým sa uvarí. Preceďte, rozmixujte tyčovým mixérom. Naservírujte pyré, fašírky a šalátik. Dobrú chuť :-)

Sú pre vás moje recepty inšpiráciou? Chcete ich mať stále po ruke? V mojej knihe nájdete až 300 receptov, z ktorých si určite vyberiete svoje obľúbené :)

Môžete si ju kúpiť v každom dobrom kníhkupectve.


MOJA KNIHA

KATEGÓRIE

© 2016 by Recepty mojej zdravej kuchyne. Created wth Wix.com