Roláda s čokoládovým krémom a banánmi
Hľadáte inšpiráciu na Silvestra? Možno vás osloví táto roláda. Spojenie banánov a čokoládovej plnky je pre mňa neodolateľné, no vy si ju môžete naplniť čím chcete. Namiesto tvarohu môžete dať mascarpone a banány vymeniť za vaše obľúbené ovocie :-)
Recept:
5 vajec
30 g trstinového cukru
20 g masla
40 g celozrnnej špaldovej hladkej múky
10 ml mlieka
1/2 balenie prášku do pečiva s vínnym kameňom
300 g jemného plnotučného tvarohu
50 g čokolády (70 % kakaa)
1 PL kokosového oleja
2 banány
Vajcia rozdeľte na žĺtky a bielky. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a nechajte bokom. Žĺtky vyšľahajte s cukrom, kým nevznikne pena. Primiešajte mlieko, roztopené maslo, a múku s práškom do pečiva. Jemne primiešajte sneh. Na plech uložte papier na pečenie a vzniknuté cesto naňho rovnomerne rozotrite. Pečte pri teplote 170 °C asi 10-15 minút. Cesto nechajte trochu vychladnúť, otočte ho a stiahnite papier na pečenie. Keď vám to nepôjde dobre, na papier uložte vlhkú utierku a pôjde to lepšie. Vymiešajte si krém z roztopenej čokolády, kokosového oleja a tvarohu. Ja som dala čokoládu s olejom v keramickej miske do teplej rúry a tam sa mi roztopila. Plnku rozotrite na vychladené cesto, uložte dva banány pozdĺž rolády a pevne zrolujte. Zaviňte do potravinovej fólie a nechajte v chladničke stuhnúť aspoň dve hodiny. Roládu odporúčam do dvoch dní skonzumovať, lebo potom už banány začnú hnednúť a nechutí až tak dobre :-)
Sú pre vás moje recepty inšpiráciou? Chcete ich mať stále po ruke? V mojej knihe nájdete až 300 receptov, z ktorých si určite vyberiete svoje obľúbené :) Môžete si ju kúpiť na mojej stránke aj s venovaním :-)