Hruškový koláč s medom a mandľami
Upečený večer, zjedený ráno. Tento koláčik alebo zapekaná ovsená kaša je vhodný aj na raňajky či do krabičky do práce. Koláčik zasýti a keď náhodou nemáte radi hrušky, použite jablká. Ideálka takto cez týždeň :-)
Budete potrebovať:
3 hrušky
3 vajcia
120 g jemných ovsených vločiek
1 ČL škorice
mlieko podľa potreby (asi 2 dcl)
1 ČL prášku do pečiva s vínnym kameňom
med a mandle na servírovanie
Hrušky nakrájajte na malé kocky. V miske metličkou vyšľahajte vajíčka, pridajte nakrájané hrušky, ovsené vločky, škoricu a prášok do pečiva. Menšiu zapekaciu formu (25 cm) potrite maslom alebo olejom, zmes uložte do formy a zalejte mliekom tak, aby bolo celé cesto zakryté. Vložte do rúry a pečte pri teplote 180 °C asi 30 minút, kým nebude koláč zlatistý. Nechajte ho vychladnúť, potrite medom a posypte mandľami.