Hruškový koláč s medom a mandľami

Upečený večer, zjedený ráno. Tento koláčik alebo zapekaná ovsená kaša je vhodný aj na raňajky či do krabičky do práce. Koláčik zasýti a keď náhodou nemáte radi hrušky, použite jablká. Ideálka takto cez týždeň :-)

Budete potrebovať:

  • 3 hrušky

  • 3 vajcia

  • 120 g jemných ovsených vločiek

  • 1 ČL škorice

  • mlieko podľa potreby (asi 2 dcl)

  • 1 ČL prášku do pečiva s vínnym kameňom

  • med a mandle na servírovanie

Hrušky nakrájajte na malé kocky. V miske metličkou vyšľahajte vajíčka, pridajte nakrájané hrušky, ovsené vločky, škoricu a prášok do pečiva. Menšiu zapekaciu formu (25 cm) potrite maslom alebo olejom, zmes uložte do formy a zalejte mliekom tak, aby bolo celé cesto zakryté. Vložte do rúry a pečte pri teplote 180 °C asi 30 minút, kým nebude koláč zlatistý. Nechajte ho vychladnúť, potrite medom a posypte mandľami.


MOJA KNIHA

KATEGÓRIE