Overnight mrkvovo-jablkové lievance s mandľovým maslom
Naša nedeľná klasika, lievančeky :-) Tentokrát som si cesto pripravila večer a ráno som rovno mohla piecť. Aj keď sú bez cukru, sú sladké vďaka jablku a mrkve, v spojení s mandľovým maslom neodolateľné :-)
Budete potrebovať:
3 vajcia
100 g mrkvy
100 g jemných ovsených vločiek
1 jablko
50 ml mlieka
mandľové maslo, jahody a datľový sirup na servírovanie
V mixéri zmixujte očistenú mrkvu a jablko. Pridajte vločky a vajíčka. Uzavrite a uložte do chladničky na pár hodín alebo na celú noc. Pred pečením prilejte mlieko, získate hustejšie cesto. Lyžicou tvarujte lievance, opekajte na rozohriatej panvici z oboch strán. Na tanieri ochuťte ľubovoľným ovocím, orieškovým maslom, osladiť môžete napríklad datľovým sirupom.
Porcie: asi 17 lievancov