Overnight mrkvovo-jablkové lievance s mandľovým maslom

Naša nedeľná klasika, lievančeky :-) Tentokrát som si cesto pripravila večer a ráno som rovno mohla piecť. Aj keď sú bez cukru, sú sladké vďaka jablku a mrkve, v spojení s mandľovým maslom neodolateľné :-)

Budete potrebovať:

3 vajcia

100 g mrkvy

100 g jemných ovsených vločiek

1 jablko

50 ml mlieka

mandľové maslo, jahody a datľový sirup na servírovanie

V mixéri zmixujte očistenú mrkvu a jablko. Pridajte vločky a vajíčka. Uzavrite a uložte do chladničky na pár hodín alebo na celú noc. Pred pečením prilejte mlieko, získate hustejšie cesto. Lyžicou tvarujte lievance, opekajte na rozohriatej panvici z oboch strán. Na tanieri ochuťte ľubovoľným ovocím, orieškovým maslom, osladiť môžete napríklad datľovým sirupom.

Porcie: asi 17 lievancov


MOJA KNIHA

KATEGÓRIE