Risotto s hráškom a parmezánom

Taká naša obľúbenosť na nedeľný obed, keď varíme vývar. Ten je dôležitou zložkou v tomto jedle, tak isto ako aj výber ryže, chýbať nesmie ani môj milovaný parmezán :-)

Budete potrebovať:

  • 1 šálke ryže arborio

  • 1 L vývaru

  • 200 g mrazeného hrášku

  • 1 cibuľa

  • 1 dcl bieleho vína (možné vynechať)

  • soľ

  • maslo

Na masle orestujte cibuľku, pridajte biele víno a počkajte, kým sa odparí. Primiešajte ryžu, orestujte ju a pridajte aj hrášok. Podlejte jedno naberačkou vývaru a premiešajte. Za stáleho miešania prilievajte vývar. Prilievajte vždy iba jednu naberačku, keď sa vývar odparí, pridajte ďalšiu. Po 20 minútach by malo byť risotto hotové. Ryža je hotová vtedy, keď je polomäkká. Pred dokončením posoľte, pridajte hrsť parmezánu a lyžicu masla. Risotto by sa malo liať, preto pred koncom nenechajte vývar úplne vsiaknuť do ryže. Pozor na soľ, parmezán je slaný a jedlo dochutí. Pri servírovaní ozdobte hoblinkami syra a pažítkou.

Porcie: 4 Čas prípravy: 30 minút


MOJA KNIHA

KATEGÓRIE