top of page

Ako upiecť kváskový chlieb

Už ste počuli o kváskovom chlebe, no neodhodlali ste sa upiecť ho? Možno vám tento článok pomôže zorientovať sa a aj u vás doma bude voňať čerstvo upečený kváskový chlebík :-) O výhodách kváskového chleba som vám písala už minule. Teraz prejdeme od teórie k praxi. Keď potrebujete online poradňu, odporúčam skupinu na FB Pečem peceň. Tam sú ľudia, ktorí majú veľa skúseností a radi vám poradia, aj ja som sa čítaním ich príspevkov veľa naučila. Ďalej vám odporúčam skupinu Dobře zadelaná kuchyň, zastrešuje ju Martin Kubík a práve jeho recept je ten, ktorý vám tu napíšem, lebo sa mi skutočne osvedčil ako chlebík, ktorý sa vždy podarí :-)

1. Založenie kvásku

Keď chcete piecť kváskový chlieb, musíte si založiť kvások alebo nájsť na kváskovej mape niekoho, kto vám dá trochu zo svojho kvásku. To, ako založiť kvások si môžete pozrieť tu.

2. Ako upiecť chlieb

Odporúčam pozrieť si video, najlepšie je, keď celý postup vidíte. Video si môžete pozrieť tu.

3. Recept na chlebík, ktorý sa vždy podarí

Recept je napísaný veľmi podrobne, ja som ho dodržala, ale zvolila som inú kombináciu múk (150 g celozrnnej špaldovej múky chlebovej Lidl, 150 g ražnej múky Biomila premium, 300 g pšeničnej múky T-650)

http://www.michaelarau-dobrouchut.eu/2016/02/chleb-kubik.html

Zajtra ide takýto chlebík ako darček mojej dobrej kamarátke, stále sa mám čo učiť, ale to je na kváskovaní to najkrajšie, tá závislosť - urobiť nabudúce lepší, krajší, nadýchanejší a chutnejší ;)

Ďalšie overené kváskové recepty nájdete v mojej obľúbenej knihe kváskovanie.sk


DOVOLENKA NA LIPTOVE?

chata.png

Na tejto rozprávkovej chate Vám bude chutiť najlepšie :)

KATEGÓRIE

bottom of page