Grilovaná panenka s hráškovým pyré a fazuľkovo-paradajkovým šalátom
Blíži sa víkend a tip na dobrý obed padne vhod ;) Neviem sa rozhodnúť, čo mi na tom obede chutilo najviac. Hm, asi ten šalátik, keďže my fazuľky fakt môžeme :-) Cez víkend pre vás chystám recept na kváskový chlebík a podrobným opisom ako ho upiecť, máte sa na čo tešiť ;) Teraz idem upiecť nejakú tortičku, lebo moje milované dievčatko má dnes tri rôčky :-* Prajem vám krásny víkend!
Budete potrebovať:
500 g bravčovej panenky
soľ
mleté čierne korenie
grilovacie korenie bez glutamanu a soli
olej
400 g zemiakov
300 g hrášku
2 ČL soli
200 g fazuľových luskov
200 g cherry rajčín
Do hrnca dáme zemiaky s hráškom a soľou. Varíme do zmäknutia, vodu vylejeme a rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka. Bravčovú panenku nakrájame na hrubšie kúsky. Mäso rozložíme na doske, pokvapkáme olejom, jemne posolíme a okreníme z oboch strán. Opekáme na rozpálenej grilovacej panvici (alebo obyčajnej) z oboch strán 3 minúty. Mäso vyberieme a uložíme do zatvorenej nádoby, aby nevychladlo. Kým sa mäso pečie, umyjeme paradajky a rozrežeme ich na dve polovice alebo iba jemne nadrežeme. Do výpeku vložíme fazuľové lusky, orestujeme a pridáme paradajky. Posolíme a krátko podusíme. Naservírujeme pyré, panenku a teplý šalát. Dobrú chuť!
Porcie: 4 Čas prípravy: 30 minút