Cviklová polievočka s kyslou smotanou
My všetci máme cviklu veľmi radi, robievam z nej boršč, hustú polievku s hovädzím mäsom, kyslou kapustou a cviklou. Toto je taká ľahšia verzia z MioMatu.
Budete potrebovať:
2 menšie cvikly
3 strúčiky cesnaku
1,5 ČL soli
2 PL umeoctu alebo vínneho octu (možné vynechať)
štipka mletého čierneho korenia
kyslá smotana
Cviklu ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Vložíme ju do MioMatu spolu s nakrájaným cesnakom, soľou a mletým čiernym korením. Doplníme vodu medzi rysku Min/Max a zapneme program Mash/Soup. Keď sa polievka uvarí, dochutíme ju umeoctom alebo kopčekom kyslej smotany rovno na tanieri.
Porcie: 4 Čas prípravy: 20 minút