Šťastný Nový rok!
Či už budete oslavovať Nový rok s kamarátmi alebo s rodinou, dobré jedlo sa vždy hodí :-) Mám pre vás pár tipov, čo pripraviť pre hostí.
1. Lososová nátierka
Dobrou nátierkou nemôžete nič pokaziť. Urobte vašu obľúbenú alebo vyskúšajte niečo nové. Ja som skúsila urobiť nátierku z údeného lososa. Výborná!
100 g údeného lososa
100 g creame cheese
50 g maslo
štipka mletého čierneho korenia
šťava z 1/2 citróna
jarná cibuľka a reďkovka na ozdobu
bageta
Všetky suroviny vložte do mixéra a zmixujte najemno. Do nátierky nepridávajte soľ, losos je už posolený. Bagetu nakrájajte, natrite lososovou nátierkou a ozdobte plátkami reďkovky a kúskami jarnej cibuľky.
Výborná je aj tuniaková nátierka s citrónovými cibuľkami alebo tuniaková nátierka s olivami.
2. Jednohubky
Ďalším overeným jedlom sú jednohubky. Ja som robila niekoľko druhov.
cherry paradajka, schwarzwaldská šunka, mini mozzarela
oliva, Jánošikovo zlato - syr (môžete použiť aj iný syr)
uhorka, schwarzwaldská šunka a Jánošikovo zlato
niva, jarná cibuľka
Na špáradlo napichajte, čo máte vy doma najradšej :-)
Nám najviac chutí kombinácie nivy a jarnej cibuľky.
3. Ovocie alebo ovocný šalát
Nakrájajte akékoľvek ovocie, ja som kúpila ananás, tešil sa úspechu :-) Môžete urobiť aj ovocný šalát alebo na špáradlo napichnúť kúsky ovocia.
4. Orechy alebo semienka
Čosi zdravé na stôl, vhodné na občasné zobkanie? Orechy budú super :-) Použite, aké máte radi, ja som nasypala do mištičky vlašské orechy.
5. Koláčiky
Niečo sladké nesmie chýbať, použite svoje železné zásoby, keď vám nejaké ostali alebo vykúzlite nejaký osviežujúci koláč z ponuky Sladkých inšpirácii na mojej stránke ;)
6. Kváskový chlebík alebo kvásková vianočka
Možno trochu netradičné pohostenie, teda vlastne tradičné, lebo kvások tu bol skôr ako kvasnice, no vaši hostia to určite ocenia.
7. Pár tipov na záver:
Keď vám chýba ešte čosi slané, vyrobte si domáce čipsy. Nakrájajte akúkoľvek zeleninu na plátky, pridajte soľ a korenie a upečte na papieri na pečenie dozlatista. Vhodné sú, napríklad, sladké zemiaky. Vyrobiť si môžete aj dip z kyslej smotany alebo jogurtu, pridajte cesnak, soľ a čierne korenie. Nakrájajte zeleninu (uhorka, mrkva, stonkový zeler) na pásiky a efektné občerstvenie je tu za pár minút.
Dúfam, že vás moje tipy inšpirovali a že si užijete krásny večer. Prajem vám Šťastný Nový rok 2017!