Šťavnaté kuracie mäso s batatmi, fazuľovými strukmi a baby špenátom
Chcete mať obed hotový do polhodinky? Mám ideálneho kandidáta :-) V obchode som natrafila na čerstvé fazuľové struky a sladké zemiaky milujeme tiež, takže u nás bola voľba na obed jasná. Pripravila som to v jednej panvici, čiže ušetríme aj umývačku riadu, či svoje ruky ;) Zajtra sa chystám na spomínaný kváskový kurz a veľmi sa teším, hlavne na ochutnávku :D srandičky no, majte krásny víkend.
1 sladký zemiak (400 g)
4 mrkvy
300 g kuracieho mäsa
1 šalotka
1 PL oleja alebo ghee masla
2 hrste baby špenátu
250 g čerstvých fazuľových strukov
100 g cream cheesu
1 ČL himalájskej soli
štipka mletého čierneho korenia
Najprv si pripravíme všetku zeleninu aj mäso. Zeleninu nakrájame na šikmé rezance, mäsko na väčšie kúsky, sladké zemiaky som nechala so šupkou. Na masle orestujeme šalotku, pridáme mäso, posolíme, okoreníme a necháme ho zatiahnuť. Pridáme mrkvu, sladký zemiak, premiešame a necháme pod pokrievkou dusiť. Môžeme podliať troškou vývaru alebo vodou. Budete potrebovať veľkú panvicu (môže byť aj wok). Po chvíľke môžeme pridať fazuľové struky, použila som čerstvé, no keby ste mali mrazené, pridajte ich spolu so zeleninou skôr. Zeleninu s mäsom premiešavame opatrne, ideálne len prehodíme na panvici. Keď bude mäso uvarené a zemiaky mäkké, primiešame creame cheese, ktorý zjemní omáčku a dodá jedlu výbornú chuť. Sladké zemiaky zmäknú veľmi rýchlo, preto je jedlo pripravené za krátku dobu. Na úplnom konci primiešame natrhaný baby špenát, ten sa sparí v horúcom jedle, už nemusíme dusiť. Do jedla môžete pridať akúkoľvek vašu obľúbenú zeleninu. Na tanieri ochutíme hoblinkami parmezánu.
Porcie: 4 Čas prípravy: 25 minút