Teplý šalát s topinamburom, cherry rajčinami a baby špenátom

Minule som v obchode natrafila na topinambury. Priznávam sa bez mučenia, že som ich ešte nikdy neochutnala. Vždy, keď nájdem niečo nové, tak to kúpim a vyskúšam. Tak to bolo aj teraz a výsledok bol veľmi chutný! Určite som ich nekúpila naposledy. Mali sme to na obed, no keď vám chýba mäso, pokojne si ho k šalátu dajte. Super by sa k tomu hodil aj orestovaný camembert.

  • 5 malých topinamburov

  • dve hrste cherry rajčín

  • 1 šalotka alebo menšia cibuľa

  • 150 g baby špenátu

  • 1 ČL ghee masla

  • parmezán

  • 1/2 ČL soli

  • mleté čierne korenie

Topinambury očistíme pod tečúcou vodou, nešúpeme. Nakrájame na malé kocky. Vo väčšej panvici na masle orestujeme nakrájanú šalotku, pridáme topinambury, posolíme, okoreníme, podlejeme troškou vody a zakryté dusíme. Dajú sa jesť aj surové, ja som ich príliš nedusila, nechala som ich chrumkavé. Pridáme rozpolené rajčiny, orestujeme. Do horúceho šalátu primiešame natrhaný baby špenát, už nedusíme. Špenát sa sparí v teplom jedle. Na tanieri ochutíme hoblinkami parmezánu.

Porcie: 2 Čas prípravy: 25 minút


MOJA KNIHA

KATEGÓRIE