Upečieme si obláčik

Túto tortu som nazvala celkom netradične, lebo obláčik bolo prvé, čo mi napadlo, keď som rozrezala korpus, aj keď som ju ochutnala :-) Je to vlastne piškótový korpus s dvomi plnkami- banánovou a čučoriedkovou. Tá banánová mi chutila úplne najviac, ešte by som do nej primiešala aj mandľové maslo, ale už mi došlo :-) Torta bola vlastne darom, mali sme výročie a kupovať darček pre môjho muža je, povedzme, náročné. Dostal tortu, aj kávičku som mu uvarila, aby sa nepovedalo ;) Tortičku odporúčam schladiť dve hodiny v chladničke, keď ju chcete nechať cez noc, natrite korpusy džemom, lebo tvaroh a jogurt pustia šťavu a torta bude vlhká. No na chuti jej to neuberie.

Korpus:

  • 5 vajec

  • 30 g brezového cukru (použila som práškový)

  • 20 ml oleja (kokosový)

  • 60 ml teplej vody

  • 60 g celozrnnej špaldovej hladkej múky

  • 1 balenie prášku do pečiva s vínnym kameňom

Krém:

  • 250 g gréckeho jogurtu (alebo gazdovského)

  • 250 g jemného plnotučného tvarohu

  • 2 menšie zrelé banány (s hnedou šupkou)

  • hrsť čučoriedok

  • 2 PL medu

  • čučoriedky a mandle na ozdobu

Vajcia oddelíme. Bielky vyšľaháme do tuhej peny a odložíme bokom. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, šľaháme dovtedy, kým nezískame krémovú konzistenciu (asi 10 minút). K žĺtkom pridáme roztopený olej a teplú vodu a pomixujeme. Pridáme múku s práškom do pečiva a už len metličkou jemne premiešame, nešľaháme! Primiešame polovicu snehu, zapracujeme ju do cesta a pridáme aj druhú polovicu. Tortovú formu (30 cm) s odnímateľným okrajom vystelieme papierom na pečenie. Papier položíme na dno formy a formu uzavrieme, papier bude trčať z okrajov formy von a my zabránime pretečeniu cesta. Pečieme na 170 °C asi 20 minút, skontrolujeme špáradlom. Zatiaľ si vymiešame krém. Zmiešame tvaroh s jogurtom a rozdelíme na dve časti. Jednu pomixujeme s banánmi a lyžicou medu, druhú s čučoriedkami a lyžicou medu. Upečený korpus necháme vychladnúť, rozkrojíme na dve časti a navrstvíme krém. Ľubovoľne ozdobíme a necháme dve hodiny v chladničke.

Porcie: 6-8 Čas prípravy: 1 hodina


MOJA KNIHA

KATEGÓRIE

© 2016 by Recepty mojej zdravej kuchyne. Created wth Wix.com