Tekvicový koláč s ringlotami
Tekvicový koláč som robila 1x a som nadšená :-)Spojila som ho s ringlotami, no pokojne vyberte iné ovocie, či ovocie úplne vynechajte, skúšala som ho aj bez neho a chutí tiež dobre. Tekvicu v koláči necítiť :-) Nezabudnite sa zúčastniť súťaže o arašidové maslo alebo aspoň podporiť súťažiacich svojim hlasom :-)
4 vajcia
50 g cukru (brezový, kokosový)
300 g tekvice hokkaido
50 g jemných ovsených vločiek
100 g lieskových orechov
100 ml mlieka (použila som kokosové)
1 balenie prášku do pečiva s vínnym kameňom
3 ČL mletej škorice
20 g masla alebo kokosového oleja
V kuchynskom robote najprv dáme zmixovať vajíčka s cukrom. Po pár minútach pridáme nakrájanú hokkadio tekvicu (je to polovica odkôstkovanej tekvice), orechy a znova pomixujeme. Pridáme mlieko, maslo, škoricu, vločky, prášok do pečiva a mixujeme, kým nezískame hladkú konzistenciu. Formu na pečenie (15x25) vyložíme papierom na pečenie a cesto rovnomerne rozotrieme. Nakrájame ringloty a uložíme ich šupkou dole na koláč, ja som ho ešte jemne posypala škoricou. Pečieme na 180 stupňov asi 35 minút, koláč treba skontrolovať špáradlom, či je po vytiahnutí suché. Porcie: 6-8 Čas prípravy: 50 minút