Mega čokoládová torta

Včera mal môj brat narodeniny a ako správnemu čokoholikovi som mu vyrobila túto mega tortu! Bola úžasná, bez múky, no i tak kalorická, čiže sa hodí skôr na slávnostnejšie príležitosti :-) V recepte nájdete aj trik na roztopenie čokolády, o ktorom som vám už raz písala, no osvedčil sa mi :)Parádne sa podaril aj bezmúčny korpus, joj mám z tej torty radosť :-)

Korpus:

  • 200 g čokolády (min. 70 percent)

  • 4 vajcia

  • 100 g lieskových orechov

  • 1 balenie vínneho kameňa

  • 50 g masla

Krém:

  1. 700 g jemného tvarohu

  2. 50 g maku

  3. kôra z citróna

  4. 40 g medu

Poleva:

  • 50 g čokolády

  • 50 ml smotany na šľahanie

  • džem na potretie, orechy čokoláda na ozdobu

Najprv si vymiešame plnku. Do misky dáme tvarohy s roztopeným medom, pomletým makom a citrónovou kôrou. Túto zes dáme do chladničky odpočívať. Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme do tuhej peny a necháme bokom. Žĺtky vymiešame so zmäknutým masom, kým nezískame jemnú konzistenciu. Rúra sa vám už určite vyhrieva, preto do nej vložte čokoládu v keramickej miske a nemusíte ju roztápať nad parou. Pomaly prilejeme roztopenú čokoládu, orechy, pomleté na prášok a vínny kameň. Primiešame časť snehu. Veľmi jemne ho zapracujeme do cesta a keď bude zpracované, jemne vmiešame zvyšnú časť snehu. Na dno tortovej formy uložíme papier na pečenie, uzavrieme ju a jemne vlejeme cesto. Nerozotierame ho stierkou, iba jemne zatrasieme a ono sa rovnomerne rozloží. Pečieme na 180 stupňov asi 30 minút. Kontrolujeme špáradlom. Korpus necháme vychladnúť a rozrežeme ho na dve polovice. Na spodnú časť korpusu rozotrieme džem. Ja som použila domácu slivkovú nutelu s chia semienkami. Džem som dávala kvôli tomu, aby nepresiakla vlhkosť z tvarohu do korpusu, aby nebol mokrý. Keď torta stojí, zvykne od tvarohu zvlhnúť, no potretie džemom pomohlo. Navrstvíme krém a jemne zakryjeme druhou časťou korpusu. Potirieme zvyšným krémom v tenkej vrstve aj po bokoch torty. Ja som pre čokoholikov potrela celú tortu vrstvou čokolády, roztopenej so šľahačkovou smotanou, ale pre mňa bola už príliš sladká. môžete tento krok vynechať a nechať ju potretú tvarohovým krémom. Tiež bude vyzerať pekne. Odzobíme podľa fantázie, necháme dve hodiny schladiť a môžeme podávať. Porcie: 8 Čas prípravy: 2 hodiny


MOJA KNIHA

KATEGÓRIE