Brownie torta s čučoriedkovo-kokosovým krémom

Na narodky som dostala nový objektív, strašne sa teším, robí parádne fotky, budem sa aspoň tváriť, že som fotograf :-) Ale tak snaha sa cení a naučila som sa už celkom veľa, začínala som s mobilom :DNech sa páči recept na moju tortu, príprava je celkom jednoduchá a výsledok očarujúci, mňam :-)Použila som v nej ingrediencie, ktoré milujem: čokoládu, mandle, čučoriedky a kokos ♥

Korpus:

  • 5 vajec

  • 50 g čokolády (min. 70 percent kakaa)

  • 50 g masla alebo kokosového oleja

  • 50 g pomletých mandlí

  • 80 ml mlieka

  • 50 g celozrnnej špaldoveh hladkej múky (alebo pohánkovej múky)

  • balíček prášku do pečiva s vínnym kameňom

Krém:

  • 700 g plnotučného jemného tvarohu

  • 400 g čučoriedok

  • 3 PL medu alebo iného sladidla

  • 50 g kokosu

  • 1 balíček želatíny Dr. Oetker (za studena)

Najskôr si zapneme rúru. Vyhrejeme ju na 180 stupňov. V miske si vymiešame krém. Tvaroh zmiešame s medom, kokosom a čučoriedkami. Odložíme do chladničky a pripravíme si korpus. Do vyhriatej rúry dáme v keramickej miske čokoládu s maslom. Vajíčka si rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky vyšľaháme do penya necháme bokom. Mandle pomixujeme na múku a zmiešame ich so špaldovou múkou a práškom do pečiva. Roztopené maslo a čokoládou vymiešame so žĺtkami. Pridáme mlieko, múku s mandľami a práškom do pečiva a nakoniec vmiešame polovicu snehu. Keď ho zapracujeme, pridáme aj druhú polovicu a tiež zamiešame. Do tortovej formy s odnímateľným okrajom vložíme na dno papier na pečenie a formu uzvarieme. Cesto vylejeme do formy, jemne zatrasieme a dáme piecť na 25 minút. Upečený koprus necháme vychladnúť. Pripravíme si studenú želatínu podľa návodu a vymiešame ju s krémom. Ten rozotrieme na korpus a necháme cez noc v chladničke. Pred podávaním tortu obrežeme nožom, aby sa uvoľnila a ľubovoľne ozdobíme. Ja som použila mandle, čokoládu a levanduľu :-) Porcie: 6-8 Čas prípravy: 1 hodina 30 minút


MOJA KNIHA

KATEGÓRIE