Škoricové jabĺčka pod mandľovou perinou

Oddychujete? Ja áno, no o chvíľu sa chystám na tento dezert, ktorý som dnes pripravila. Už som stihla ochutnať, chutí podobne ako žemľovka, no nie je mokrý. Parádne sa mi podaril, dokonca bez múky, či vločiek. Vyskúšajte, je to hotové raz dva :-)

  • 2 väčšie jablká

  • 3 vajcia

  • 250 g jemného plnotučného tvarohu

  • 1 PL brezového cukru

  • 20 g kokosového oleja

  • 1,5 ČL mletej škorice

  • 2 PL mletých mandlí

  • 40 g čokolády (70 % kakaa)

  • posekané mandle na ozdobu

  • kokosový olej alebo maslo na vymazanie formičiek

Jablká ošúpeme a nakrájame na malé kocky alebo postrúhame na strúhadle. V miske premiešame s tvarohom, cukrom, škoricou, žĺtkami a roztopeným kokosovým olejom. Ten som si kvôli rýchlejšej príprave nechala roztopiť v rúre v jednej z misiek na zapekanie. Zmes premiešame a rovnomerne rozmiestnime do formičiek, ktoré sme vymazali maslom. Použila som 4 formičky. Bielky vyšľaháme do tuhej peny, jemne primiešame pomleté madle (môžete nechať aj pár väčších kúskov) a rovnomerne rozotrieme na jablkovú zmes. Pečieme na 130 °C asi 30 minút, kým koláčiky nebudú zlatisté. Hotové vyberieme z rúry a môžeme si do nej dať rovno roztopiť čokoládu, ktorou ozdobíme tortičky, ozdobíme mandľami a podávame. Porcie: 4 Čas prípravy: 40 minút


MOJA KNIHA

KATEGÓRIE