Thajské kuracie mäso s ryžovými rezancami
Aby ste nepovedali, že vám tu ponúkam iba koláče, tak dnes mám pre vás jeden netradičný recept, ktorý som si veľmi obľúbila :) Je to kuracie mäso na thajský spôsob s kokosovým mliekom, limetkou, zázvorom, kari pastou a podobnými úžasnými surovinami, ktoré spolu tvoria jeden dokonalý celok :-)
Všetky potrebné suroviny som kúpila na jednej polici s ázijskými potravinami v Kauflande, ale určite ich kúpite aj v Tescu. Konkrétne som tam kúpila sójovú omáčku, rybaciu omáčku, kokosové mlieko, ryžové rezance, mletý koriander a aj červenú kari pastu, ktorú tiež pridávam do tohto receptu, keď chcem pikantnú, výzaznú chuť. Je trochu náročnejšie na suroviny, ale ja neľutujem, že som si urobila takéto zásoby, lebo som objavila nový rozmer varenia a jedla by som to každý deň :-)
600 g kuracieho mäsa
400 g červenej papriky (môže byť aj trojfarebná paprika)
1 kokosové mlieko v konzerve (450 ml)
šťava z limetky
2 PL sójovej omáčky (Pearl river bridge)
2 ČL soli (alebo 2 PL rybacej omáčky)
asi 4 cm zázvoru
2 ČL mletého koriandru
2 čili papričky alebo 1 PL kari pasty
1 ČL sezamového oleja (alebo kokosového)
červená cibuľa
jarná cibuľka na ozdobu
ryžové rezance
Na oleji si opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme mäso a sprudka restujeme. Pridáme sójovú omáčku, rybaciu omáčku alebo soľ, koriander, šťavu z limetky a nakoniec papriku, ktorú sme nakájali na tenké pásiky. Mäso nepodlievame, zakryjeme a dusíme na miernom plameni. Keď mäso aj zelenina zmäknú, prilejeme kokosové mlieko, nastrúhaný zázvor, nakrájané čili papričky alebo kari pastu a necháme ešte prejsť varom. Ryžové rezance nevarím, namočím ich na 15 minút do vriacej vody a podávam s mäsom, plátkom limetky a nakrájanou jarnou cibuľkou alebo čerstvou koriandrovou vňaťou.
Porcie: 4 Čas prípravy: 40 minút