Neodolateľný čokoládový kvet

Aký koláčik chystáte dnes? Možno vás inšpirujem a skúsite tento čokoládový koláč, ktorého príprava vám zaberie asi 10 minút, nepotrebujete mixér a ani vajíčka. Dokonca ani váhu, iba jeden hrnček, misu a varechu :) Kto by to bol povedal, že z absencie vajíčok v mojej chladničke vznikne niečo také úžasné, som ním unesená! :) Je sýty, no zároveň vláčny a taký zdravo čokoládový, u nás sa teda dlho neohrial :)

  • 1/2 hrnčeka špaldovej hladkej celozrnnej múky

  • 1/2 hrnčeka pomletých mandlí (alebo iných orechov)

  • 1/2 hrnčeka holandského kakaa

  • 2 ČL vínneho kameňa (prášok do pečiva bez múky a fosfátov)

  • 1½ hrnčeka mlieka (môže byť aj rastlinné)

  • 1/4 hrnčeka roztopeného kokosového oleja

  • 1/3 šálky trstinového cukru alebo iného obľúbeného sladidla

Krém:

  • 125 g plnotučného jemného tvarohu

  • hrsť lesného ovocia

  • trochu medu na osladenie

V mise si zmiešame všetky suché ingrediencie (múku, orechy, kakao, prášok do pečiva, cukor), zamiešame a pridáme roztopený olej a mlieko. Vznikne nám cesto, ktoré bude husté tak akurát. Ja som použila malú silikónovú formu (tvar kvetu), môžete použiť aj nesilikónovú, ale mala by byť menšia. Moja mala priemer 22 cm. Piekla som 35 minút na 180 stupňov, koláč bol po pichnutí špáradla stále vlhký, ale po vychladnutí úplne stuhol, takže sa nebojte, že nie je upečený. Kým sa koláč pečie, vymiešame krém. Mala som zvyšnú polovicu tvarohu, tak som ju použila a zmiešala s lesným ovocím, osladila som medom. Môžete lesné ovocie zohriať v hrnci a urobiť si ovocnú omáčku, ako máte radšej :) Koláč nechajte po vytiahnutí z rúry vychladnúť, opatrne vyberte z formy, ozdobte krémom a môžete podávať.

Porcie: 4-5 Čas prípravy: 45 minút


MOJA KNIHA

KATEGÓRIE

© 2016 by Recepty mojej zdravej kuchyne. Created wth Wix.com