Lodičky zo sladkých zemiakov s kuracím mäsom
Parádne som sa dnes najedla :-) Poznáte sladké zemiaky? Ja som na nich natrafila pri nákupe a keď ich niekde objavím, nikdy im neodolám :-) V kuchyni sa dajú využiť naozaj všestranne: uvarené, pečené, robím z nich aj krémovú polievku. Dajú sa jesť aj surové, robí sa z nich napríklad nátierka a môžu sa jesť so šupkou. Sladké zemiaky sú súčasťou zdravej výživy v mnohých svetových kuchyniach a ani v tej mojej nesmú chýbať :-)
2 tenšie sladké zemiaky
1 ks kuracích pŕs
soľ, čierne korenie, grilovacie korenie
cherry rajčiny
petržlenová vňať
kokosový olej
jarná cibuľka
šalátové srdiečka
V obchode som vybrala sladké zemiaky, ktoré sú dlhé a tenké. Keď vyberiete väčší, hrubší zemiak, bude sa dlho piecť, ale to nevadí, aspoň vám vystačí na dve porcie. Zemiaky som popichala vidličkou a dala som ich do rúry na 180 °C na 30 minút, kým nezmäkli. Vybrala som si, rozrezala na dve polovice a lyžicou som vybrala vnútro. Na kokosovom oleji som si orestovala jarnú cibuľku, pridala som pokrájané kuracie mäso, soľ, korenie a pred koncom som pridala hrsť rozmixovaných rajčín. Môžete podliať trochou vody a podusiť. Šupky som naplnila zmesou a dala zapiecť na 15 minút. Kým sa piekli, pripravila som si šalát a oblanšírovala cherry rajčiny. Výsledok bol veľmi chutný, zdalo sa, že si recept vyždauje vláčnejšiu náplň, ale v spojení s oblanšírovanými paradajkami to bolo akurát :-) Zemiaky som posypala parmezánom a pridala som aj petržlenovú vňať. Nabudúce vyskúšam pridať paradajkový preliv alebo pikantnú omáčku :-)