top of page

Kakaová torta s medovo-škoricovým mascarpone a malinam

Keď už mám dnes tie meniny, tak som si sama pre seba dopriala poriadnu tortu :D Chutí božsky! Za nápad so škoricovým medom ďakujem jednej z vás - Zuzanke :-) Keď nemáte radi škoricu, môžete ju vynechať a len osladiť krém. Raz som už robila kakaový korpus, no bez múky. Viacerí ste mi písali, že je torta mokrejšia, tak som do tohto korpusu dala trochu múky, aby sa vlhkosť, ktorú uvoľní mascarpone a jogurt, eliminovala. 500 g mascarpone majú teraz za 2,20 v Lidli.

Korpus:

  • 2 vajcia

  • 20 g brezového cukru

  • 50 ml mlieka

  • 30 g kakaa

  • 20 g celozrnnej špaldovej hladkej múky (v bezlepkovej verzii použite pohánkovú múku)

  • 1 ČL vínneho kameňa (prášok do pečiva)

Krém:

  • 500 g mascarpone

  • 500 g biely jogurt gréckeho typu

  • 2 PL medu

  • 1 ČL škorice

  • 120 g malín

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Prilejeme mlieko a všetky suché ingrediencie. Vlejeme do tortovej formy (27 cm), vystlanej papierom na pečenie. Pečieme 10 minút na 180 stupňov. Piekla som dva korpusy osobitne. Čiže celý postup zopakujeme ešte raz. Pripravíme si krém. V miske vyšľaháme mascarpone s bielym jogurtom (musí byť hustý) s medom a škoricou. Kombinácia medu a škorice je úžasná, nedávajte viac škorice, aby neprebíjala chuť v celom koláči. V tomto pomere je ju jemne cítiť a vyniknú všetky ostatné suroviny. Keď sa korpus upečie, hneď ho otočíme a stiahneme papier na pečenie. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí korpus uložíme na podnos, navrstvíme polovicu krému, prikryjeme druhým korpusom, jemne pozatláčame a navrstvíme druhú časť krému. Ľubovoľne ozdobíme, ja som použila sezónne maliny. Dáme schladiť na noc. Torta je vhodná aj na slávnostnejšiu príležitosť. Čas prípravy: 40 minút Porcie: 6-8


DOVOLENKA NA LIPTOVE?

chata.png

Na tejto rozprávkovej chate Vám bude chutiť najlepšie :)

KATEGÓRIE

bottom of page