Detoxikačný Cviklový šalát

Tento šalát si robím naozaj veľmi často. Je v raw kvalite, môžete si ho dať na večeru alebo ako prílohu na obed. Cvikla detoxikuje pečeň, obličky a lymfatický systém. Do jedálnička by si ju mali zaradiť aj ľudia, ktorí majú anémiu. U nás sa vždy rýchlo zje, chutí aj návštevám, vyskúšajte

  • 1 väčšia cvikla

  • 200 g bieleho jogurtu Hollandia (jeden kelímok)

  • 2 šalotky (alebo jedna menšia cibuľa)

  • 1 ČL soli

  • štipka čerstvo mletého čierneho korenia

  • 1 ČL horčice

  • šťava z 1/2 citróna

Cviklu ošúpeme (odporúčam v rukaviciach, aby ste si nezafarbili ruky) a postrúhame nahrubo. Ja som použila mixér, v ktorom mixujem všetku zeleninu a uľahčuje mi prácu. Cviklu preložíme do väčšej nádoby, pridáme nakrájanú šalotku, posolíme, okoreníme, pridáme citrónovú šťavu, horčicu a nakoniec biely jogurt. Všetko dôkladne premiešame a necháme v chladničke aspoň hodinu odležať. Ja som to zjedla hneď, mám rada, keď je šalát chrumkavý :-)

Porcie: 1-2 Čas prípravy: 15 minút


MOJA KNIHA

KATEGÓRIE