top of page

Camembert s cuketou, sladkými zemiakmi a cherry rajčinami

Toto úžasné jedlo patrí k mojim najobľúbenejším, aj kvôli jeho rýchlej príprave. Keby nie tohto, tak posledné dni asi umriem od hladu :D Ale! záhrada bude o chvíľu hotová a ja sa vám budem zas naplno venovať :-* Večer vyberiem troch víťazov súťaže o mandľové maslo z GymBeamu, tak sa ešte môžete zapojiť :-)

  • 1 sladký zemiak

  • cuketa

  • dve hrste cherry rajčín

  • čerstvé bylinky

  • himalájska soľ

  • strúčik cesnaku

  • 1 ČL ghee masla alebo iného tuku

  • 2 camemberty

Na suchú panvicu dáme na pomalom plameni zohrievať camembert. Zatiaľ si ošúpeme sladký zemiak aj cuketu. Môžete aj so šupkou, keď chcete. Nakrájame na kocky. Sladký zemiak dáme variť do vody na 7-10 minút. Pichnite doňho vidličkou, rýchlo zmäkne, tak dávajte pozor, aby ste ho nerozvarili. K syru dajte lyžičku masla a orestujte pretlačený cesnak. Pridajte cuketu a tú tiež orestujeme dozlatista. Keď bude hotová, pridáme rozpolené cherry rajčiny a už len krátko prehrejeme. Zemiaky precedíme, na panvici zmiešame s cuketou, rajčinami a pažítkou, či inými bylinkami. Naservírujeme a na tanieri môžeme ochutiť štipkou himalájskej soli.

Porcie: 2 Čas prípravy: 15 minút


DOVOLENKA NA LIPTOVE?

chata.png

Na tejto rozprávkovej chate Vám bude chutiť najlepšie :)

KATEGÓRIE

bottom of page