Camembert s cuketou, sladkými zemiakmi a cherry rajčinami
Toto úžasné jedlo patrí k mojim najobľúbenejším, aj kvôli jeho rýchlej príprave. Keby nie tohto, tak posledné dni asi umriem od hladu :D Ale! záhrada bude o chvíľu hotová a ja sa vám budem zas naplno venovať :-* Večer vyberiem troch víťazov súťaže o mandľové maslo z GymBeamu, tak sa ešte môžete zapojiť :-)
1 sladký zemiak
cuketa
dve hrste cherry rajčín
čerstvé bylinky
himalájska soľ
strúčik cesnaku
1 ČL ghee masla alebo iného tuku
2 camemberty
Na suchú panvicu dáme na pomalom plameni zohrievať camembert. Zatiaľ si ošúpeme sladký zemiak aj cuketu. Môžete aj so šupkou, keď chcete. Nakrájame na kocky. Sladký zemiak dáme variť do vody na 7-10 minút. Pichnite doňho vidličkou, rýchlo zmäkne, tak dávajte pozor, aby ste ho nerozvarili. K syru dajte lyžičku masla a orestujte pretlačený cesnak. Pridajte cuketu a tú tiež orestujeme dozlatista. Keď bude hotová, pridáme rozpolené cherry rajčiny a už len krátko prehrejeme. Zemiaky precedíme, na panvici zmiešame s cuketou, rajčinami a pažítkou, či inými bylinkami. Naservírujeme a na tanieri môžeme ochutiť štipkou himalájskej soli.
Porcie: 2 Čas prípravy: 15 minút