top of page

Zemiaková baba s cuketou a hubami (bez vyprážania)

Nedávno som na obed robila, nazvime to, zemiakovú babu :-) Ja som to nikdy nejedla, tak neviem, či sa mi to podarilo, ale manžel tvrdí, že aj áno, len tá pravá je suchšia :D tak mu budeme veriť :-) Nechcela som, aby to bolo suché, preto som do receptu pridala cuketu a dala som aj huby, lebo som mala ešte trochu kuriatok, no huby môžete pokojne vynechať.

  • 500 g zemiakov

  • 1 menšia cuketa

  • 300 g kuriatok alebo iných húb

  • 2 ČL soli

  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia

  • 3 vajcia

  • 150 g mozzarely alebo iného syra

  • tvaroh a jarná cibuľka na servírovanie

Zemiaky a cuketu ošúpeme. Do kuchynského robota dáme všetky suroviny a rozmixujeme. Klasický plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie a zmes vylejeme a rovnomerne rozotrieme. Ja som použila menší plech, preto je koláč vyšší, no pokojne použite klasický. Pečieme na 180 stupňov, kým nebude baba zhora zlatistá. Popicháme špáradlom, po vytiahnutí by malo ostať suché. Podávame s kyslým mliekom alebo tvarohom a jarnou cibuľkou. Porcie: 6 Čas prípravy: 50 minút


DOVOLENKA NA LIPTOVE?

chata.png

Na tejto rozprávkovej chate Vám bude chutiť najlepšie :)

KATEGÓRIE

bottom of page